• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΑΠΟΨΗ, ΝΕΑ

Vios: Αναγκαία η σύνδεση των co-working spaces με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Η πανδημία ανέξειδε νέες τάσεις στον χώρο της εργασίας αλλά και στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών.

Τα ταξίδια είναι μεγαλύτερα σε διάρκεια και οι τουρίστες δεν αποκόπτονται από το περιβάλλον της εργασίας τους. Αυτή η τάση δημιουργεί ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από τους Έλληνες hosts. Η μια λύση είναι να δημιουργθούν θέσεις εργασίας μέσα στα καταλύματα. Η άλλη λύση είναι οι guests να ενημερώνονται για τα co-working spaces που υπάρχουν στην πόλη και στους προορισμούς.

Αυτή η προσέγγιση γεννά μια σειρά από θετικά αποτελέσματα. Στο σύνολο της προσφέρει θετικές συνεργασίες και ενίσχυση της φήμης των προορισμών.

Τα co-working spaces

Τα co-working spaces υπάρχουν εδω και αρκετό καιρό και προσφέρουν μια σημαντική ευελιξία στους επαγγελματίες που δεν επιθυμούν σταθερή έδρα. Η πανδημία όμως ήταν ο επιταχυντής της ανάδειξής τους στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην εμπειρία του επισκέπτη. Η άποψη της κας Κορίνας Σαΐα, COO του Vios co-working space, μας ξεκαθαρίζει όλες τις πτυχές του ρόλου τους.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η σύνδεση των co-working spaces με τα ιδιωτικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης;

ViosΚ.Σ. Θεωρώ ότι η σχέση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και των co-working spaces είναι αμφίδρομη και αναγκαία. Μέσω αυτής μπορούμε να προσφέρουμε μια ολιστική και μοντέρνα τουριστική εμπειρία στους επισκέπτες μας.

Μέρος των υπηρεσιών των co-working spaces απευθύνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε ξένους τουρίστες – εργαζόμενους και στους ψηφιακούς νομάδες. Για παράδειγμα οι συνδρομές hot desking και day passes.

Η πλειοψηφία αυτών των τουριστών προτιμούν σε πολλές περιπτώσεις να διαμένουν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Αττική, οι διαθέσιμες κλίνες βραχυχρόνιας μίσθωσης υπερτερούν αριθμητικά των ξενοδοχειακών κλινών. Δείτε τη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, 2020.
Αποτελούν την κύρια επιλογή των τουριστών και δημιουργούν τις συνθήκες για τη συνεργασία μας με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων STRs.

Μη ξεχνάμε ότι προτεραιότητα της συγκεκριμένης ομάδας τουριστών είναι να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας. Είναι αποδεδειγμένο ότι επιλέγουν καταλύματα τα οποία είναι κοντά σε επαγγελματικούς χώρους με γρήγορο internet και παροχές. Χρειάζονται αίθουσες συνεδριάσεων και 24ωρη πρόσβαση, για να μπορούν να εργάζονται όποτε και όταν θέλουν.

Είναι γνωστό ότι οι τουρίστες επιλέγουν τον προορισμό τους βάσει πολλών κριτηρίων. Όπως ασφάλεια, κόστος, προσβασιμότητα σε χώρους εργασίας, κ.λπ. Συνεπώς είναι σημαντικό να προσφέρουμε μια ταξιδιωτική εμπειρία που να καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες τους. Θεωρώ ότι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και τα co-working spaces μπορούν, σε μια κοινή προσπάθεια, να προσφέρουν ένα εξαιρετικό «πακέτο» υπηρεσιών το οποίο θα είναι άκρως ανταγωνιστικό με άλλες χώρες.

Τι είναι η ViΟS workspace και τι ανάγκες καλύπτει για τους επισκέπτες της Αθήνας;

Κ.Σ. H ViOS προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενοικιαζόμενα γραφεία (co-working), βάσει του πρότυπου WELL Building Institute. Το πρότυπο αυτό διασφαλίζει την υγεία και την ευεξία στον εργασιακό χώρο.

Τολμώ να πω ότι παρέχουμε μοναδικές εγκαταστάσεις για την ελληνική πραγματικότητα. Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των εταιρειών-μέλη μας.

Προσφέρουμε εκτός από τους χώρους εργασιών, μια ολιστική εμπειρία που καλύπτει:

 • ViosΑίθουσες συνεδριάσεων
 • Χώρο ηχογράφησης για podcast
 • Χώρο σεμιναρίων
 • Εξωτερικό κήπο
 • Πολλαπλά phone booths
 • Αίθουσες εκδηλώσεων και χώρους wellness (γυμναστήριο, ντους, χώρο διαλογισμού, κ.λπ.).

Αν μου επιτραπεί ο όρος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ViOS είναι ένα one-stop shop work environment.

Τι υπηρεσίες προσφέρει η ViΟS;

Κ.Σ. Η ViOS co-working παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες στα μέλη της:

 • Ευέλικτο συμβόλαιο με την ώρα, την ημέρα, τον μήνα ή τον χρόνο
 • Πλήρως επιπλωμένα ιδιωτικά γραφεία ή θέσεις εργασίας σε συνεργατικούς χώρους
 • “Smart Building” με 24Χ7 πρόσβαση και επιτήρηση
 • Έως 60% μείωση των εξόδων σας, σε σχέση με ένα συμβατικό γραφείο
 • Wellness Suite: γυμναστήριο, yoga room, δωμάτιο συγκέντρωσης στη «πράσινη» ταράτσα μας, χώρος μασάζ, ζώνη διαλογισμού, αποδυτήρια και ντους
 • Σύνδεση οπτικής ίνας και redundant μικροκυματική πρόσβαση στο Internet
 • Προηγμένες τεχνολογικές υπηρεσίες: ιδιωτικό WiFi δίκτυο, εκτύπωση με κωδικό ασφαλείας, τοπικό αριθμό τηλεφώνου και ανταγωνιστικές χρεώσεις κλήσεων
 • Αίθουσα σεμιναρίων / συναντήσεων από 3 έως 25 άτομα
 • Ειδικά διαμορφωμένος χώρος ηχογράφησης “podcasting” και βιντεοσκόπησης
 • Στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, μεταξύ της πλατείας Κάνιγγος και της Ομονοίας (5’ λεπτά από τη στάση μετρό και πληθώρα πάρκινγκ ακριβώς δίπλα)
 • Βιοφιλικό περιβάλλον που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία
 • Χειμερινός κήπος, μπαλκόνια με θάμνους και «πράσινη» ταράτσα που επιτρέπουν τη σύνδεση με τη φύση.
 • Εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι εκδηλώσεων με θέα τον Λυκαβηττό

Ποια είναι η φιλοσοφία με βάση την οποία έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν οι χώροι του ViOS;

Κ.Σ. Η φιλοσοφία και ένα από τα σημεία που μας διαχωρίζουν από τους ανταγωνιστές, είναι ότι βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και τον υπηρεσιών που προσφέρουμε, τον εργαζόμενο. Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, η διαφύλαξη της υγείας, της ευημερίας και της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί, δίχως αμφιβολία, την απόλυτη πρόκληση για τις περισσότερες εταιρείες. Θεωρώ ότι η ViOS έχει κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον η τάση αυτή θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρη. 

Επίσης σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι πολλαπλές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι χαρούμενοι εργαζόμενοι είναι οι πιο παραγωγικοί. Συνεπώς οι εταιρείες που επικεντρώνονται στο ανθρώπινο δυναμικό τους μπορούν βγουν μόνο κερδισμένες.

Σε ποια κοινά απευθύνεστε;

Κ.Σ. Η ViOS έχει πολλαπλά μέλη με διαφορετικά προφίλ, από εταιρείες με διεθνή παρουσία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έως startups και ελεύθερους επαγγελματίες.

Θα έλεγα ότι απευθυνόμαστε σε ένα κοινό που αναζητά κάτι παραπάνω από έναν απλό χώρο εργασίας. Η πανδημία μας δίδαξε να έχουμε καλύτερες ισορροπίες στη σχέση “εργασία και προσωπική ζωή” και μας έμαθε να επικεντρωνόμαστε στα σημαντικά ζητήματα της ζωής μας.

Οι εταιρείες που αντιλαμβάνονται τις παραπάνω αλλαγές εκτιμούν περισσότερο τις υπηρεσίες της ViOS.

Πώς μπορεί ένας Host να έρθει σε επαφή μαζί σας για να γνωρίσει τους χώρους σας;

Κ.Σ. Μπορεί είτε να μας καλέσει στο +30211 955 7600 ή να κλείσει  ένα ραντεβού διαδικτυακά.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend