• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τα fake news για πάρτυ βλάπτουν τη βραχυχρόνια μίσθωση

πάρτυ βραχυχρόνια

Και ενώ η Ελλάδα -και όλη η Ευρώπη- βρίσκεται για δεύτερη φορά φέτος σε lockdown, ρεπορτάζ για πάρτυ φαίνεται ότι θέτουν εμμέσως στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας τη βραχυχρόνια μίσθωση. Καταγγέλλουν ότι διάφοροι νοικιάζουν καταλύματα μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης προκειμένου να κάνουν μεγάλες συνθροίσεις.

Αν και τα ρεπορτάζ δεν στοιχειοθετούν, με οποιονδήποτε τρόπο, ότι πρόκειται πράγματι για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, το πέπλο της παραβατικής συμπεριφοράς με το οποίο θέλουν να ντύσουν αυτά τα καταλύματα, μόνο αρνητική επίπτωση μπορεί να έχει στην αγορά αυτή.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι οι συναθροίσεις απαγορεύονται αυτή την περίοδο του lockdown, ως μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας. Αλλά και η ίδια η Airbnb έχει απαγορεύσει παντός είδους πάρτυ στα καταλύματά της.

Η παραβίαση αυτών των απαγορεύσεων αφενός δείχνει έλλειψη σεβασμού στους κοινωνικούς κανόνες, αφετέρου ελλοχεύει τον κίνδυνο «τιμωρίας» από την πλατφόρμα.

Πώς να προστατευθείτε

Πώς όμως μπορεί να προστατευθεί ένας ιδιοκτήτης από έναν ενοικιαστή στη βραχυχρόνια μίσθωση που πιθανόν να θέλει να κάνει πάρτυ; Ή έστω μια συνάθροιση άνω των 4 ατόμων; Ειδικά αυτή την περίοδο που τα αιτήματα κρατήσεων είναι είδος υπό εξαφάνιση…

Η ξεκάθαρη αναφορά στους ισχύοντες κανόνες της χώρας στην περιγραφή του σπιτιού είναι το πρώτο βήμα. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και κατά τη διάρκεια της όποιας επικοινωνίας με τον ενοικιαστή, κατά προτίμηση γραπτώς.

Μια ακόμα επιλογή είναι να έχετε σε εμφανές σημείο του σπιτιού καταγεγραμμένους τους κανόνες και να φροντίζετε να το επισημάνετε (ξανά!) κατά τη άφιξη.

Όσοι ιδιοκτήτες διαθέτουν καταλύματα που βρίσκονται σε πολυκατοικίες, είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και από τους υπόλοιπους ενοίκους. Κάτι που είναι λογικό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επικοινωνήστε προσωπικά με τους ενοίκους και εξηγήστε τους ότι πρώτοι εσείς είστε κάθετα αντίθετοι σε παραβατικές συμπεριφορές. Διευκρινίστε ότι έχετε ήδη ενημερώσει τους επισκέπτες σας για τους ισχύοντες κανόνες. Και ζητήστε τους ευγενικά να σας ειδοποιήσουν προσωπικά σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοικιαστές σας παραβιάσει τους όρους διαμονής.

Όσοι μένετε κοντά στο κατάλυμα, μη φοβηθείτε να παρέμβετε άμεσα στην πρώτη ένδειξη παρεκτροπής. Ακόμα και αν ο ενοικιαστής προχωρήσει σε αρνητική κριτική, απαντήστε ότι παραβίασε κανόνες τους οποίους ήξερε με σαφήνεια. Αυτή η απάντηση είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει επόμενους “καλούς” ενοικιαστές και αποτρέψει τους επίφοβους. Μπορείτε να κάνετε και αναφορά στην πλατφόρμα, για να έχετε το κεφάλι σας ακόμα πιο ήσυχο.

Η δύσκολη συγκυρία την οποία αντιμετωπίζουμε όλοι, απαιτεί προσοχή, σύνεση και σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Ακόμα και αν η οικονομική πίεση -ελλείψει κρατήσεων- είναι έντονη!

Tip: Δείξτε αυξημένη ετοιμότητα σε κρατήσεις που αφορούν τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων γιορτών!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend