• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Αναδρομική τροποποίηση κύριου ΚΑΔ έως 24 Απριλίου

αναδρομική τροποποίηση κύριου ΚΑΔ

Αναδρομική τροποποίηση κύριου ΚΑΔ που δεν ανταποκρινόταν στην κύρια δραστηριότητά τους μπορούν να κάνουν οι επαγγελματίες Short-Term Rentals. Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι και τις 24 Απριλίου.

Έτσι δίνεται λύση στην αναστάτωση που υπάρχει στους κόλπους των επαγγελματιών της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δείτε εδώ ποιοι είναι οι ΚΑΔ που αφορούν τους επαγγελματίες Short-Term Rentals και οι οποίοι εντάσσονται στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με νέο Δ.Τ. του Υπ. Οικονομικών με νομοθετικές παρεμβάσεις θα επιλυθούν ορισμένα θέματα που έχουν προκύψει.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε επιχειρήσεις που, λόγω σφάλματος κατά την προηγούμενη περίοδο, είχαν δηλώσει, ως κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κάποιον που δεν ανταποκρινόνταν στη βασική και κυριότερη δραστηριότητά τους, δίνεται η δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ορθότητα της κατάστασης, προβαίνοντας σε αναδρομική τροποποίηση κύριου ενεργού ΚΑΔ στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.

Η τροποποίηση είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση ότι ο νέος κύριος ΚΑΔ που δηλώνεται ήταν ήδη δηλωμένος ως δευτερεύων ΚΑΔ στο μητρώο του φορολογούμενου και είναι ο ΚΑΔ της επιχείρησης με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού έτους 2019. Προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογείται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Διαβάστε το άρθρο

Το άρθρο αυτό είναι χορηγία του Tax Heaven. Στρατηγικού συνεργάτη του BnB News

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend