Περισσότερες ΚΑΔ που αφορούν καταλύματα και τεχνολογία εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με το μεγαλύτερο ποσοστό ακαθάριστων εσόδων, όπως αποτυπώνεται στην περιοδική δήλωση Ε3, έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης.
Οι ΚΑΔ που αφορούν τα καταλύματα είναι:
- 55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
- 55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
- 55.90 Άλλα καταλύματα
- 68.32 Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης
Θετικά νέα και για τις εταιρίες λογισμικού
Πολλές start- ups και εταιρείες λογισμικού που επιχειρούν στην αγορά του τουρισμού όπως Channel Managers, PMS, κ.ά. συμπεριλαμβάνει η σημερινή διεύρυνση των ΚΑΔ. Συγκεκριμένα, εντάσσονται στα μέτρα οι ακόλουθες:
- 58.29 Έκδοση άλλου λογισμικού
- 62.01 Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
- 62.02 Δραστηριότητες παροχής συμβουλών σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές
- 62.03 Υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων
- 62.09 Άλλες δραστηριότητες της τεχνολογίας της πληροφορίας και δραστηριότητες υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών
Όπως διευκρινίζεται, σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, 6ψήφιων και 8ψήφιων. Σε περίπτωση 5ψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες 6ψήφιων και 8ψήφιων. Σε περίπτωση 6ψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες 8ψήφιων.
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην αναλυτική καταγραφή των μέτρων που ελήφθησαν και ισχύουν τόσο το Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο. Δείτε στο δημοσίευμα του euro2day τι δικαιούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που πλήττονται από την κρίση.