• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Φορολογικές συμβουλές από την Airbnb, τώρα στο email σας

φορολογικές συμβουλές Airbnb

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σταδιακά να στέλνει στους οικοδεσπότες φορολογικές συμβουλές μέσω email. Σκοπός της είναι να τους βοηθήσει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Οι συμβουλές αυτές θα είναι προσαρμοσμένες στις τοπικές φορολογικές ανάγκες, υπό τη μορφή οδηγών. Θα περιλαμβάνουν την τοπική νομοθεσία, λεπτομέρειες για το ύψος του φόρου που πρέπει να καταβληθεί, πραγματικά παραδείγματα και case studies.

Οι οικοδεσπότες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» τον σχετικό οδηγό, ο οποίος θα έχει συνταχθεί από ανεξάρτητους φορολογικούς συμβούλους. Παράλληλα, η Airbnb ετοιμάζει τη διοργάνωση φορολογικών workshops σε όλη την Ευρώπη ενώ θα εγκαινιάσει και τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους οικοδεσπότες που επιθυμούν να ρωτήσουν περισσότερα.

Φορολογικά εργαλεία

Ήδη η πλατφόρμα προσφέρει μια σειρά από φορολογικά εργαλεία στους οικοδεσπότες. Οι οικοδεσπότες έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» τα ιστορικά των συναλλαγών τους ενώ ειδοποιούνται μέσω email για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η Airbnb επίσης τονίζει τη σημασία της συνέπειας στους φορολογικούς κανόνες της κάθε χώρας. Υπενθυμίζει στους οικοδεσπότες ότι και η ίδια η πλατφόρμα μπορεί να υποβληθεί σε τακτικούς φορολογικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τόσο η ίδια όσο και οι οικοδεσπότες καταβάλλουν τη προβλεπόμενη φορολογία.

Θέλουμε όλοι να επωφεληθούν από την αύξηση των ταξιδιών στην Airbnb. Γι’ αυτό εγκαινιάζουμε νέα εργαλεία ώστε να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με τους οικοδεσπότες αλλά και τις κυβερνήσεις. Είμαστε περήφανοι που οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας. Και καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ώστε να διαδώσουμε τα οφέλη του ταξιδιού και του τουρισμού σε περισσότερες οικογένειες, κοινότητες και κυβερνήσεις.

Patrick Robinson, Διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής EMEA στην Airbnb

Η Airbnb συνεργάζεται ήδη με διάφορες χώρες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη φορολογία. Νωρίτερα φέτος ξεκίνησε συνεργασία με τη Δανία προκειμένου να απλοποιήσει τον φόρο εισοδήματος μέσω της πλατφόρμας. Επιπλέον οι οικοδεσπότες επωφελούνται από τα αυξημένα αφορολόγητα κέρδη.

Πέρυσι, η Airbnb συνεργάστηκε επίσης με την Εσθονία και την Ισπανία για την εφαρμογή καινοτόμων μέτρων για την απλούστευση της φορολογίας εισοδήματος. Επίσης, στην Ιρλανδία η Airbnb συνεργάζεται στενά με τις φορολογικές αρχές όσον αφορά τις υποχρεώσεις υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων εισοδήματος από τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Η Airbnb έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 400 κυβερνήσεις παγκοσμίως για τη συλλογή και απόδοση τουριστικών, ξενοδοχειακών και φόρων διαμονής. Το αποτέλεσμα είναι τα φορολογικά έσοδα να υπερβαίνουν τα 1,2 δισ. δολάρια.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend