• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Τεχνικό πρόβλημα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Airbnb

airbnb τεχνικό πρόβλημα

Η Airbnb αντιμετώπισε ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα στον ιστότοπό της που έθεσε σε ρίσκο την ασφάλεια των σπιτιών. Αν και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα, το συμβάν μπορεί να έχει συνέπειες για την ασφάλεια ορισμένων hosts.

Την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του ιστότοπου κράτησης καταλυμάτων μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε “μερικές πληροφορίες από λογαριασμούς άλλων χρηστών” , ανέφερε η Airbnb.

Χρήστες ισχυρίστηκαν σε ένα φόρουμ στο Reddit ότι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις ιδιωτικές συνομιλίες άλλων ιδιοκτητών. Κι αυτό χωρίς να έχουν κάποια προηγούμενη σχέση μεταξύ τους.

Το τεχνικό πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας, αλλά όχι στην εφαρμογή της Airbnb.

Διακυβεύεται η ασφάλεια των σπιτιών της Airbnb

Τα ζητήματα που μπορεί να δημιουργήσει το συγκεκριμένο «τεχνικό πρόβλημα» είναι πολλά. Οι οικοδεσπότες είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες άλλων hosts, όπως κωδικούς πρόσβασης στο ακίνητο. Κάτι που σημαίνει ότι η ασφάλεια ορισμένων σπιτιών που θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

Άλλα προσωπικά δεδομένα που παραβιάστηκαν είναι ονόματα οικοδεσποτών, εικόνα προφίλ, φωτογραφίες ιδιοκτησίας, έσοδα από κρατήσεις και αριθμό κρατήσεων.

Από την πλευρά της, η Airbnb ισχυρίζεται ότι εντόπισε το πρόβλημα μία ώρα μετά την εμφάνισή του. Και το επέλυσε τρεις ώρες αργότερα. Επιπλέον, η πλατφόρμα ανέφερε ότι εφαρμόζει επιπλέον ελέγχους για να αποφευχθεί ένα νέο περιστατικό του ίδιου τύπου.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend