• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι Βρετανοί επιστρέφουν στη χώρα τους

Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι Βρετανοί επιστρέφουν στη χώρα τους αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Το μέτρο αυτό θα αφορά και όσους ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι θα υποχρεούνται σε απομόνωση κατ’ οίκον για 14 ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση ενός νέου κύματος έξαρσης του κορονοϊού.

Οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα θα συμπληρώνουν μια ψηφιακή φόρμα. Θα σημειώνουν που σκοπεύουν να περάσουν τη διάρκεια της καραντίνας και τη διεύθυνση της κατοικίας. Οι αρχές θα ελέγχουν τις συγκεκριμένες διευθύνσεις συχνά και θα επιβάλλουν πρόστιμα ύψους ακόμα και 1.000 βρετανικών λιρών, σε περίπτωση παραβίασης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει και απέλαση.

Θα νεκρώσουν τα ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Airlines UK σε δήλωσή της, ανέφερε πως αναμένει να δει τις λεπτομέρειες των προτάσεων της κυβέρνησης. Όμως προειδοποίησε πως τέτοια μέτρα θα νεκρώσουν τα διεθνή ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανυπολόγιστη η ζημιά για τον τουρισμό

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα υπάρξει ανυπολόγιστη ζημιά στην αεροπλοΐα και γενικότερα στην βρετανική οικονομία. Κανείς δεν πρόκειται να πάει διακοπές, αν δεν μπορέσουν να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή για 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους και ο τουρισμός θα περιοριστεί σοβαρά.

Εάν συμβεί αυτό θα δυσκολέψει πολύ τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας μας. Οι Άγγλοι αποτελούν παραδοσιακά μια μεγάλη αγορά για την Ελλάδα.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στις ήδη δυσοίωνες ανακοινώσεις από την Αμερική,την Αυστραλία , τη Γερμανία  και άλλες χώρες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend