• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Nein στα ταξίδια από την Άγκελα Μέρκελ

Nein στα ταξίδια από την Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι μόνο εντός Γερμανίας θα πρέπει να γίνουν -αν γίνουν- τα τουριστικά ταξίδια εξερχόμενη από τη συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων η οποία εξέτασε την πορεία άρσης των περιοριστικών μέτρων.

“δεν βρίσκονται για την ώρα στην ημερήσια διάταξη”

Τα ταξίδια στο εσωτερικό της Ευρώπης “δεν βρίσκονται για την ώρα στην ημερήσια διάταξη”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι αποφάσεις για ξενοδοχεία και εστιατόρια θα ληφθούν πιθανότατα στο δεύτερο μισό του Μαΐου.

Τα ταξίδια για διακοπές θα πρέπει, σύμφωνα με την κα. Μέρκελ αλλά και τον κο Σέντερ να γίνουν (εάν γίνουν) εντός Γερμανίας το καλοκαίρι. Και αυτό εάν καταστεί αυτό δυνατό λόγω της πανδημίας.

Ο βαυαρός Πρωθυπουργός πρότεινε την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ η καγκελάριος την δική της εκλογική περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

Nein και από τον υπουργό εξωτερικών

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας που παρέστη στη συνάντηση. Δήλωσε ότι τα σύνορα τουλάχιστον προς κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να ανοίξουν και πάλι πριν από τα μέσα Ιουνίου. «Δεν μπορεί ωστόσο να το υποσχεθεί κανείς», τόνισε.

Στη Γερμανία, βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η απαγόρευση όλων των μεγάλων εκδηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου. Το διάσημο Oktober Fest 2020 ακυρώθηκε μετά από πάρα πολλά χρόνια.  Ο κλάδος του τουρισμού στη Γερμανία έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα.

Κίνδυνος κύματος χρεοκοπιών

«Η κατάσταση των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης είναι καταστροφική. Ο κλάδος έχει καταρρεύσει. Υπάρχει ο κίνδυνος κύματος χρεοκοπιών ανυπολόγιστης έκτασης. Διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχείων (DEHOGA) Γκίντο Τσέλικ.

Ζήτησε την δημιουργία ταμείου διάσωσης των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς, όπως εξήγησε, τα χρήματα και τα δάνεια που έχουν δοθεί ως τώρα δεν επαρκούν και “για να επιβιώσουμε, χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια και την προοπτική επαναλειτουργίας».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend