• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Σπηλιές μέσω Airbnb νοικιάζουν στην Κρήτη (video)

Airbnb σπηλιές

Τις σπηλιές στις οποίες ζούσαν λεπροί, φτωχοί και πρόσφυγες μετατρέπει σε Airbnb ένας Κρητικός. Ο λόγος για τον Μιχάλη Γιανναδάκη ο οποίος πριν από 17 χρόνια αγόρασε σπηλιές στη Χρυσοπηγή ή Μεσκινιά Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για μια συνοικία όπου οι λεπροί ζούσαν για 187 χρόνια. Επιπλεόν υπάρχουν ακόμα 185 σπηλιές οι οποίες λειτουργούσαν ως καταφύγιο φτωχών και προσφύγων μέχρι το 1960.

Ο κ. Γιανναδάκης αγόρασε τις σπηλιές 17 χρόνια πριν και σήμερα τις διαμορφώνει σε δωμάτια για να τις νοικιάζει στο Airbnb. Πέντε σπηλιές φιλοδοξεί πως θα είναι έτοιμες πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου. Στα σχέδια του επίσης είναι η τοποθέτηση τζακούζι σε σημείο όπου στεγάζονταν τα ζώα των κατοίκων.

«Ήταν των λεπρών οι σπηλιές, εδώ είχαν ανθρώπους φτωχούς και μετά μου ήρθε η ιδέα να τα φτιάξω. Είναι βαμμένα, ασπρισμένα με ασβέστη και το υπόλοιπο με πλαστικό. Να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και να μην εισπράττεις είναι αμαρτία», δηλώνει ο κ. Γιανναδάκης στην Κρήτη TV. «Όσοι μπορούν και έχουν σπηλιές να κάνουν το ίδιο. Να τις φτιάξουν, να φύγουν οι σύριγγες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend