• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αλλαγές στην πλατφόρμα της Airbnb μετά από υποδείξεις της Κομισιόν

H Airbnb συνεργάζεται πλέον με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ

Με τις υποδείξεις της Κομισιόν συμμορφώνεται η Airbnb. Η Κομισιόν σε ανακοίνωση της ενημερώνει ότι η πλατφόρμα συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και τις αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ, βελτιώνοντας τον τρόπο που παρουσιάζει τις διάφορες προσφορές της προς τους πελάτες της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «η Airbnb ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών, με επικεφαλής την Νορβηγική Αρχή Καταναλωτών, για να ευθυγραμμίσει πλήρως τις πρακτικές και τους όρους της με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών».

Η πλατφόρμα βελτίωσε τον τρόπο που παρουσιάζει τις προσφορές καταλυμάτων σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζονται στο δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών

Αυτό είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν με την Airbnb.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια του αιτήματος που διατύπωσαν τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2018.

Δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη αυτή έκανε και η Βιέρα Γιούροβα, επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων: «Φέτος το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι θα βρουν στις διακοπές τους ακριβώς αυτό που είδαν όταν έκαναν κράτηση. Η σύγκριση και η κράτηση ξενοδοχείου ή καταλύματος μέσω του διαδικτύου κατέστησε τη διαδικασία γρήγορη και εύκολη για τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να είναι σίγουροι ότι η τιμή που βλέπουν στην πρώτη σελίδα θα είναι η τιμή που θα πληρώσουν στο τέλος. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η Airbnb ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της πλατφόρμας της. Περιμένω να κάνουν το ίδιο και άλλες πλατφόρμες».

Οι κύριες βελτιώσεις και αλλαγές έχουν ως εξής:

  • Στις αναζήτηση καταλύματος με επιλεγμένες ημερομηνίες οι χρήστες βλέπουν τη συνολική τιμή στη σελίδα αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων όλων των εφαρμοστέων υποχρεωτικών επιβαρύνσεων και τελών (όπως χρεώσεις για υπηρεσίες και καθορισμό και τοπικοί φόροι). Δεν υπάρχουν πλέον υποχρεωτικά τέλη έκπληξη που να εμφανίζονται στις επόμενες σελίδες.
  • Η Airbnb κάνει διάκριση μεταξύ προσφοράς καταλύματος που διατίθεται στην αγορά από ιδιώτη και καταλύματος που διατίθεται στην αγορά από επαγγελματία.
  • Η Airbnb παρέχει στον δικτυακό της τόπο εύκολα προσβάσιμο σύνδεσμο προς την πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την επίλυση διαφορών.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend