• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Επανάσταση στην αναζήτηση των ακινήτων της ανακοινώνει η Airbnb

Στον πλήρη επανασχεδιασμό στον τρόπο που γίνεται η αναζήτηση των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, που φιλοξενεί στην πλατφόρμα της, προχωρά η Airbnb.

Οι λεπτομέρειες για τις αλλαγές στην αναζήτηση θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει η Airbnb στις 11 Μαΐου. Σχετική πρόσκληση να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την εκδήλωση απηύθυνε στους μετόχους ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky.

Όπως υπογραμμίζεται στην πρόσκληση, η αναζήτηση για ταξίδια στο Διαδίκτυο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία 25 χρόνια. Δηλαδή, ο ενδιαφερόμενος εισάγει μια τοποθεσία και ημερομηνίες στο πλαίσιο αναζήτησης.

Όμως, όπως τονίζεται, εκατομμύρια άνθρωποι πλέον έχουν την ευελιξία για πολλές επιλογές σχετικά με το πού και πότε μπορούν να ταξιδέψουν. Με σπίτια σε περισσότερες από 100.000 πόλεις και κωμοπόλεις, η Airbnb ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

“Για να βοηθήσουμε τους επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτές τις δυνατότητες, παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή στην Airbnb εδώ και μια δεκαετία. Με έναν εντελώς νέο τρόπο αναζήτησης, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν εκατομμύρια μοναδικά σπίτια που δεν σκέφτηκαν ποτέ να αναζητήσουν. Και όταν κάνουν κράτηση, οι επισκέπτες θα έχουν τη σιγουριά ότι η Airbnb τους παρέχει όλες τις δυνατότητες και επιλογές”.

Εξελίσσοντας την ευέλικτη αναζήτηση

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επιτυχία της ευέλικτης αναζήτησης της Airbnb πέρυσι. Τον Μάιο του 2021, η Airbnb παρουσίασε το “I’m Flexible”, έναν νέο τρόπο αναζήτησης στο Airbnb όταν οι επισκέπτες είναι ευέλικτοι σχετικά με το πού ή πότε ταξιδεύουν. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους επεκτάθηκε με το “I’m (even more) Flexible”, προσθέτοντας ένα εύρος ημερομηνιών έως και 12 μήνες με συνολικά σχεδόν 30 κατηγορίες διαφορετικών τύπων διαμονής.

Η Airbnb τώρα διαφημίζει ότι οι χρήστες της έχουν κάνει αναζήτηση με αυτόν τον τρόπο πάνω από 2 δισεκατομμύρια φορές. Υποστηρίζει άλλωστε ότι συμβάλει στην ομαλότερη κατανομή της ζήτησης επισκεπτών. Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε λιγότερο δημοφιλή μέρη, αναφέρει η πλατφόρμα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend