• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ζήτηση για εξοχικά στην Ελλάδα – Oι τιμές ανεβαίνουν

εξοχικά Ελλάδα

Εκτενές ρεπορτάζ για τα εξοχικά στην Ελλάδα παραθέτει η Frankfurter Allgemeine Zeitung εστιάζοντας στην αυξανόμενη ζήτηση που παρουσιάζουν ελληνικά παραθαλάσσια ακίνητα με αποτελέσματα να αυξάνονται και οι τιμές τους.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η πιο ελκυστική αγορά εξοχικών στη Μεσόγειο» γράφει η FAZ. Η τάση μάλιστα για αγορά εξοχικών στην Ελλάδα φαίνεται να έχει αυξηθεί την περίοδο της πανδημίας και της επέκτασης των δυνατοτήτων τηλεργασίας. H εφημερίδα παραθέτει απόψεις μεσιτών και ειδικών στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο το ρεπορτάζ σημειώνει σχετικά με το προφίλ των αγοραστών:

«Πλέον δεν θέλουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν τα εξοχικά για ίδια χρήση. Η Ελλάδα προσελκύει ολοένα περισσότερο την προσοχή των επενδυτών σε εξοχικά». Το ρεπορτάζ σημειώνει επίσης:

«Οι Κυκλάδες, με την Μύκονο και τη Σαντορίνη, έχουν συνολικά 39 νησιά, εκ των οποίων τα 24 κατοικημένα. Η Αμοργός, η Νάξος, η Πάρος ή η Τήνος προσφέρουν παραδεισένιες παραλίες και αρχαιολογικά αξιοθέατα. Αν αφιερώσει κανείς χρόνο για αναζήτηση μπορεί να βρει σπίτι 100 τ.μ. και αξιοποιήσιμο οικόπεδο από 200.000 έως 250.000 ευρώ και μπορεί να μετακομίσει αμέσως, λένε ειδικοί της αγοράς ακινήτων».

Ειδική μνεία γίνεται στη Σύρο αλλά και στη Θάσο, ένα νησί που είναι «ελάχιστα γνωστό στη Γερμανία. Είναι στην ουσία το βορειότερο κατοικημένο νησί του Αιγαίου, το οποίο συχνά αποκαλείται σμαράγδι του Αιγαίου λόγω του σχήματός του και της καταπράσινης βλάστησής του».

Να σημειωθεί ότι στα τέλη του περασμένου έτους, οι τιμές των χειμερινών εξοχικών ακολουθούσαν καθοδική πορεία.

Πηγή DW

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend