• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Στέγη σε 100.000 πρόσφυγες της Ουκρανίας δίνει η Airbnb

Airbnb Ουκρανίας

Η Airbnb και η Airbnb.org ανακοίνωσαν ότι η Airbnb.org δίνει δωρεάν καταλύματα σε 100.000 πρόσφυγες της Ουκρανίας. Οι διαμονές τους χρηματοδοτούνται από την Airbnb, από δωρητές στο Airbnb.org, και τους ίδιους τους hosts μέσω του Airbnb.org.

Ο Brian Chesky, ιδρυτής και CEO της Airbnb, ο Joe Gebbia, συνιδρυτής της Airbnb και Πρόεδρος της Airbnb.org, και ο Nathan Blecharczyk, συνιδρυτής και Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Airbnb, έστειλαν επιστολές σε αρχηγούς κρατών ανά την Ευρώπη. Ξεκινώντας από την Πολωνία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, προσέφεραν υποστήριξη στην υποδοχή των προσφύγων στα σύνορά τους. Επιπλέον, δεσμεύτηκαν να εργαστούν μαζί με τις κυβερνήσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε χώρας, προσφέροντας και μεγαλύτερης διάρκειας διαμονές.

Το Airbnb.org θα συνεργάζεται απευθείας με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε κάθε χώρα. Οι ΜΚΟ είναι υπεύθυνοι για τις κρατήσεις διαμονής των προσφύγων. Αυτές θα γίνονται ανεξάρτητα από την εθνικότητα των προσφύγων, τη φυλή τους ή τον τρόπο που αυτοπροσδιορίζονται.

Αν έχετε κατάλυμα καταχωρημένο στην πλατφόρμα της Airbnb, δείτε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Τις επόμενες ημέρες, η Airbnb και η Airbnb.org θα μοιραστούν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οικοδεσπότες και η ευρύτερη κοινότητα μπορούν να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία. Μεταξύ άλλων προσφέροντας δωρεάν διαμονή ή διαμονή με έκπτωση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Airbnb.org σπεύδει σε βοήθεια. Την τελευταία εβδομάδα παρείχε σπίτια σε 21.300 πρόσφυγες του Αφγανιστάν. Ακόμη, έθεσε στόχο να προσφέρει στέγη σε 20.000 άτομα από το Αφγανιστάν, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η Αirbnb.org είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που στηρίζει πρόσφυγες και ανθρώπους υπό διωγμό ανά τον κόσμο. Στόχος της είναι να διευκολύνει την εύρεση προσωρινής στέγης για ανθρώπους σε στιγμές κρίσης.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend