• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Dtravel: η νέα πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης με κρυπτονομίσματα

Η Dtravel είναι η νέα αποκεντρωμένη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης που μόλις βγήκε «στον αέρα», υποστηρίζοντας πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Οι επισκέπτες θα μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων καταλυμάτων στο Dtravel. Στόχος της πλατφόρμας είναι να παρέχει σε επισκέπτες και οικοδεσπότες χαμηλότερο κόστος και περισσότερο έλεγχο από τις υπάρχουσες πλατφόρμες κοινής χρήσης σπιτιού.

Το Dtravel, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος από πρώην στελέχη της Airbnb και της Expedia, και με την υποστήριξη από το φιλικό προς τα κρυπτογραφικά διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία Travala.com, στοχεύει να επιδιορθώσει τη «σπασμένη σχέση» μεταξύ οικοδεσποτών και επισκεπτών που δημιουργήθηκε από υπάρχουσες κεντρικές πλατφόρμες κοινής χρήσης καταλυμάτων. Προκειμένου να παραδοθεί η πρώτη «πραγματική οικονομία διαμοιρασμού» στον κόσμο, η Dtravel διοικείται από την κοινότητά της μέσω του Αποκεντρωμένου Αυτόνομου Οργανισμού Dtravel [DAO]. Ο DAO δίνει στα μέλη της κοινότητας το λόγο για τον τρόπο διακυβέρνησης της πλατφόρμας.

Η Cynthia Huang, επικεφαλής ανάπτυξης, μάρκετινγκ και κοινότητας στο Genesys Partners, η βασική ομάδα που συνέβαλε στην αρχική ανάπτυξη της πλατφόρμας Dtravel, δήλωσε: «Σήμερα σηματοδοτείται ένα σημαντικό σημείο στη μετάβαση από το Web 2.0 — όπου οι πλατφόρμες επέτρεψαν τη συνδεσιμότητα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης — στο Web 3.0, στο οποίο η τεχνολογία blockchain επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατέχουν μέρος της πλατφόρμας και να λαμβάνουν αποφάσεις που τους επηρεάζουν άμεσα.

«Η διαθεσιμότητα ζωντανών κρατήσεων στην πλατφόρμα Dtravel αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα του Dtravel. Επαναπροσδιορίζει την οικονομία της κοινής χρήσης σπιτιού, μεταφέροντας περισσότερο έλεγχο στα σωστά χέρια: σε αυτά των οικοδεσποτών και των επισκεπτών. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη οδό για τη διευκόλυνση της μετάβασης στο Web 3.0 από την ταξιδιωτική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Πώς λειτουργεί

Το διακριτικό TRVL τροφοδοτεί το δίκτυο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών, τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση, τη λήψη ταξιδιωτικών ανταμοιβών, παροχών και πολλά άλλα. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες που διαθέτουν TRVL είναι μέλη με ψήφο του Dtravel DAO. Το Community Treasury και το Host Protection Pool του DAO λαμβάνουν όλα τα έσοδα από κρατήσεις που γίνονται στην πλατφόρμα.

Υποστηριζόμενη από έναν κύκλο συγκέντρωσης κεφαλαίων 7 εκατομμυρίων δολαρίων, η Dtravel αποκάλυψε ότι η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας της είναι πλέον ανοιχτή για κρατήσεις, πληρωτέα με Bitcoin [BTC], Ethereum [ETH] ή Tether [USDT]. Η υποστήριξη σε fiat και πρόσθετα κρυπτονομίσματα αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε μελλοντικές εκδόσεις καθώς η πλατφόρμα εξελίσσεται.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης σπιτιού έχει επίσης εξασφαλίσει περισσότερες από 200.000 καταχωρίσεις. Θα κυκλοφορήσει καταχωρίσεις σε διάφορες φάσεις τους επόμενους μήνες καθώς η πλατφόρμα επεκτείνεται.

Τι παρέχει

Το Dtravel έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους οικοδεσπότες και στους επισκέπτες:

  • Μειωμένες χρεώσεις. Οι οικοδεσπότες πληρώνουν τέλη 0 τοις εκατό και οι επισκέπτες εξοικονομούν χρήματα σε κάθε κράτηση
  • Μια φωνή της κοινότητας. Το Dtravel DAO δίνει τη δυνατότητα στους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να επηρεάσουν άμεσα την κατεύθυνση, τις λειτουργίες και τη διακυβέρνηση της εταιρείας.
  • Διευρυμένες επιλογές πληρωμής. Επιτρέπει τη χρήση διαφόρων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, για πληρωμές που μειώνουν το κόστος των συναλλαγών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.
  • Ευθυγραμμισμένα συμφέροντα. Επειδή η κοινότητα επηρεάζει άμεσα την πλατφόρμα Dtravel προς όφελος όλων, όλοι συνεργάζονται για να αναπτύξουν την πλατφόρμα και ανταμείβονται για τη συνεισφορά τους.
  • Ηρεμία. Το Dtravel’s Protection Pool προσφέρει στους οικοδεσπότες έως και 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ για προστασία ιδιοκτησίας.
  • Πρόσθετες ροές εσόδων. Οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα συστήνοντας οικοδεσπότες και επισκέπτες, συμμετέχοντας σε υποστήριξη χρηστών, φόρουμ κοινότητας και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πηγή: short term rentalz

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend