• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αισιόδοξες προοπτικές για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει έρευνας

έρευνας

Πολύ καλά κινήθηκαν οι κρατήσεις και τα έσοδα στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης βάσει έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο. Τα στοιχεία της έρευνας ήταν τόσο καλά, που ώθησαν το 60% των μελών του Συνδέσμου Βραχυπρόθεσμης Διαμονής του Ηνωμένου Βασιλείου (STAA) να διατυπώσει την αισιοδοξία του ότι οι  κρατήσεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019 φέτος. 

Τα στοιχεία της τελευταίας μηνιαίας έρευνας στα μέλη του Συνδέσμου δείχνει ότι υπήρξε βελτίωση στις κρατήσεις και τα έσοδα τον Απρίλιο, τόσο από μήνα σε μήνα όσο και από έτος σε έτος. Τα μέλη διατύπωσαν βάσει της έρευνας επίσης την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Οι διαπιστώσεις της έρευνας

Αναλυτικά, τα συμπεράσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε μεταξύ των μελών, που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες ακίνητα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, για τον Απρίλιο είναι:

** Το 80% των μελών ανέφεραν ότι οι κρατήσεις τον Απρίλιο ήταν υψηλότερες σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Το 75% δήλωσαν ότι ήταν «πολύ υψηλότερες» από τον Απρίλιο του περασμένου έτους

** Όσον αφορά τα έσοδα, το 60% των μελών δήλωσαν ότι ήταν υψηλότερα από ό, τι τον Μάρτιο. Το 20% ανέφερε ότι τα έσοδα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2020, τα έσοδα ήταν «πολύ υψηλότερα»

** Το 60% των μελών είναι πεπεισμένα ότι οι κρατήσεις θα φτάσουν ξανά στα επίπεδα του 2019 φέτος 

** Για την πλειονότητα των φορέων εκμετάλλευσης, τα συνολικά επίπεδα πληρότητας κυμαίνονταν μεταξύ 25-75%

Έρευνας

Βελτιωμένη αισιοδοξία για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του τομέα

** Το 80% αναμένει να λειτουργήσει κερδοφόρα φέτος

** Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές του τομέα φέτος ανέβηκε στο 80% στη σχετική κλίμακα βαθμολογίας.

Για το 2022 η βαθμολογία στην κλίμακα εμπιστοσύνης ανεβαίνει στο 83%.

** Όλα τα μέλη εκτιμούν ότι οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις θα είναι πλέον μια πολύ πιο σημαντική επιλογή καταλυμάτων για τους τουρίστες

Το 60% μάλιστα πιστεύει ότι ο τομέας είναι πιθανό να έχει αυξημένη ζήτηση λόγω των αλλαγών στις προτιμήσεις των πελατών

** Το 80% εκτιμά ότι θα έχει πρόωρες κρατήσεις από επαναλαμβανόμενους πελάτες για το επόμενο έτος

** Το 60% των διαχειριστών-μελών έχει προσλάβει προσωπικό φέτος, με την πλειονότητα να είναι προσωπικό μερικής απασχόλησης

Τι απασχολεί φέτος τους επισκέπτες

Τα πιο σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν φέτος τους επισκέπτες στα ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι:

** Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο κατάλυμα

** Η δυνατότητα παράδοσης ειδών παντοπωλείου και άλλων προϊόντων στο κατάλυμα

** Η δυνατότητα κοινωνικής απόστασης κατά τη διάρκεια της διαμονής τους 

Βάσει της έρευνας απαιτείται συνεχής υποστήριξη από την κυβέρνηση

** Το 40% των εταιρειών-μελών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τους έχει παράσχει επαρκή πρόσβαση σε οικονομική υποστήριξη. Επιθυμούν, ωστόσο, να συνεχισθεί η πρόσβαση σε επιχορηγήσεις.

** Τα μέλη του STAA χαιρετίζουν την άρση της απαίτησης καραντίνας για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η Merilee Karr, πρόεδρος του STAA και διευθύνουσα σύμβουλος της UnderTheDoormat, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, δήλωσε ότι τα δεδομένα του Απριλίου είναι πολύ ενθαρρυντικά για τον τομέα. 

Οι κρατήσεις, τα έσοδα, τα επίπεδα πληρότητας και η προοπτική επαναλαμβανόμενων κρατήσεων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε. Όμως, πρόσθεσε, ο κλάδος στο σύνολό του εξακολουθεί να είναι αρκετά εύθραυστος.

Η κυρία Karr υπογράμμισε επίσης ότι τα περιοριστικά μέτρα έδωσαν την ευκαιρία στους Βρετανούς να βιώσουν τα υψηλά πρότυπα διαμονής στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό, είπε, θα τονώσει τις επαναλαμβανόμενες κρατήσεις και θα καταστήσουν τις  βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις ως μια πιο βασική επιλογή για διαμονή διακοπών.

Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα έρευνας της AirDNA στην Αμερική, ενώ βάσει άλλης έρευνας τα καταλύματα 2-3 δωματίων κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Παράλληλα πολύ σημαντικά είναι και τα ευρήματα της έρευνας της Eurostat που ήρθαν για πρώτη φορά στα φώτα της δημοσιότητας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend