• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

AirDNA: Πλήρης ανάκαμψη των αστικών βραχυχρόνιων μισθώσεων στις ΗΠΑ μέχρι το 2023

Οι προβλέψεις της AirDNA για την ανάκαμψη των αστικών βραχυχρόνιων μισθώσεων για τις ΗΠΑ δίνουν το στίγμα της αγοράς.

Το 2020 και το 2021 η κυρίαρχη τάση στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στις ΗΠΑ είναι η ζήτηση για μικρές πόλεις, αγροτικές περιοχές και ορεινά και παραθαλάσσια θέρετρα.

Το 2022, όμως, η ζήτηση θα επικεντρωθεί στην επιστροφή στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις. Μάλιστα, έως το 2023 η ζήτηση για τις αστικές περιοχές θα έχει ανακάμψει πλήρως στα επίπεδα του 2019.

ανάκαμψη αστικών βραχυχρόνιων μισθώσεωνΜείωση των τιμών το 2022, όμως θα παραμείνουν υψηλότερες από το 2019

Οι εκτιμήσεις της έκθεσης της AirDNA στηρίζονται σε μοντέλα με βάση τις τρέχουσες τάσεις κρατήσεων, τις προβλέψεις για το ΑΕΠ και την απασχόληση, καθώς και ιστορικά πρότυπα στην αγορά των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων και κρατήσεων ξενοδοχείων.

Το επικρατέστερο σενάριο, που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες και επαγγελματίες της βραχυχρόνιας μίσθωσης στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, προβλέπει τα ακόλουθα:

Η μέση τιμή στις ενοικιάσεις (ADR) στα καταλύματα πόλης θα μειωθεί το 2022, έναντι του 2021, αλλά θα παραμείνει 7,5% υψηλότερη από το 2019.

Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι το 2020 και το 2021, πολλά μικρά αστικά διαμερίσματα έμειναν ή μένουν κενά, ενώ οι ταξιδιώτες επέλεξαν μεγάλα ακίνητα για οικογενειακές διακοπές σε αγροτικές και παράκτιες περιοχές. Αυτά τα ακίνητα έχουν υψηλότερο ADR από τα αστικά ενοίκια.

Τα μεγαλύτερα καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν 5 ή περισσότερους επισκέπτες αντιπροσώπευαν το 35% των καλοκαιρινών διανυκτερεύσεων το 2019. Και τώρα, με βάση τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021, αντιπροσωπεύουν το 54% των διανυκτερεύσεων.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στις ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 62% στις μικρές πόλεις και στις αγροτικές περιοχές. Ταυτόχρονα μειώθηκε κατά 46% στις μεγάλες πόλεις.

Επιστροφή της ζήτησης για τις πόλεις από τα τέλη του έτους

Η AirDNA βλέπει αναβίωση της ζήτησης για τις μεγάλες αστικές περιοχές στα τέλη του 2021. Η αστική ζήτηση θα ανακάμψει πλήρως στα επίπεδα του 2019 στα τέλη του 2023.

Ακόμα ταχύτερη ανάκαμψη των αστικών βραχυχρόνιων μισθώσεων ανεμένεται αν όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους επιλέξουν καταλύματα με περισσότερες ανέσεις. Κουζίνα, ξεχωριστός χώρος εργασίας, ισχυρό wi-fi είναι μεταξύ των παροχών που αναζητούν οι business travellers.

Πρόσθετη ζήτηση για τις πόλεις μπορεί να προκύψει και από την επιστροφή για κάποιο διάστημα στα κεντρικά γραφεία εργαζομένων εξ αποστάσεως. Είτε για να συναντηθούν με συναδέλφους είτε και με τα αφεντικά τους.

Επίσης, η αναμενόμενη άνοδος των διεθνών ταξιδιών θα ευννοήσει τις τουριστικές μισθώσεις σε πόλεις όπως Ν. Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Μαϊάμι. Στις πόλεις αυτές ιστορικά το 30% των επισκεπτών είναι διεθνείς επισκέπτες.

Οι προοπτικές στην Ευρώπη

Στις ΗΠΑ διαφαίνεται ανάκαμψη της ζήτησης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στους αστικούς προορισμούς. Σε αυτό συντελεί και ο αυξανόμενος αριθμός εμβολιασμένων.

Στην Ευρώπη, τα ποσοστά εμβολιασμού εξακολουθούν να υστερούν έναντι των ΗΠΑ, ενώ υπάρχει και η απειλή νέων παραλλαγών του ιού. Με την επιστροφή του ψυχρότερου καιρού ενδέχεται μετά τον Σεπτέμβριο να επιβληθούν νέοι προορισμοί στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ως εκ τούτου, πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη πρόβλεψη για την πορεία του τουρισμού και των βραχυχρόνιων μισθώσεων για τους επόμενους μήνες και τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2022.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend