• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς για αγοραστές πολυτελών κατοικιών η Ελλάδα

αγοραστές πολυτελών κατοικιών

Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών στον κόσμο για αγοραστές πολυτελών κατοικιών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Luxury Portfolio International. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Χαβάη, με το 20% των ενδιαφερόμενων αγοραστών να αναζητούν εκεί πολυτελείς κατοικίες. Ακολουθούν οι ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες (8%), η Γαλλία (6%), η Κίνα (6%), η Νέα Ζηλανδία (5%), το Μεξικό (4%), η Ελλάδα (3%) και ο Καναδάς (3%).

Το διάμεσο ποσό που προτίθενται να δαπανήσουν οι αγοραστές για μία πολυτελή κατοικία ανέρχεται σε 2,26 εκατ. ευρώ. Το 28% αυτών πληρώνουν πάνω από 4,1 εκατ. ευρώ.

Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο επιλέγουν ένα σπίτι στο εξωτερικό είναι η εξασφάλιση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής (75%). Ακολουθούν οι ευκαιρίες επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων στην επιλεγμένη χώρα (69%). Πάνω από τους μισούς (58%) επιλέγουν τοποθεσίες που προσφέρουν οφέλη όπως ένα δεύτερο διαβατήριο. Λιγότερο σημαντική είναι η μικρή απόσταση από πόλεις.

Ως προς τα κυριότερα χαρακτηριστικά που ζητούν οι αγοραστές πολυτελών κατοικιών, αυτά είναι η γρήγορη ταχύτητα Internet, η αφθονία χώρου, καθώς και οι ποιοτικές παροχές διασκέδασης και δραστηριοτήτων.

Οι αγοραστές εμφανίζονται επίσης να ενδιαφέρονται περισσότερο για οικογενειακές κατοικίες, κατά προτίμηση νεόδμητες, όχι άνω των πέντε ετών.

Διαβάστε εδώ όλη την έρευνα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend