• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

AIRDNA: Προς νέο ρεκόρ οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στις ΗΠΑ το καλοκαίρι

Νέο ρεκόρ ζήτησης, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα, καταγράφηκε στις βραχυχρόνιες μισθώσεις των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA, τον περασμένο μήνα η ζήτηση αυξήθηκε κατά 66,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020. Και 5,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2019.

Εν ολίγοις, ο Απρίλιος του 2021 είναι ο πρώτος μήνας μετά τον Μάρτιο του 2020 (πριν δηλαδή “ξεσπάσει” η πανδημία), που η ζήτηση ξεπέρασε τις επιδόσεις του 2019.

βραχυχρόνιες μισθώσεις ΗΠΑ
Πηγή: AirDNA

Οι υπόλοιπες 9 μεγαλύτερες αγορές βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως πάντως σημείωσαν μείωση στη ζήτηση τον περασμένο μήνα έναντι του Απριλίου του 2019. Κατά μέσο όρο η παγκόσμια ζήτηση παρέμεινε 31% χαμηλότερη από ό,τι τον Απρίλιο του 2019.

Η χαμηλότερη μείωση καταγράφηκε στο Μεξικό (-3,4%). Στην Ευρώπη, η ζήτηση στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία μειώθηκε πάνω από 45% έναντι του Απριλίου του 2019. Σε όλες τις χώρες, ωστόσο, επικρατεί αισιοδοξία ότι η ζήτηση θα αυξάνεται σταδιακά. Μάλιστα εκτιμάται ότι όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν, θα βελτιώνεται η διάθεση για ταξίδια.

Ταχεία ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Από τις 265 περιοχές των ΗΠΑ, που παρακολουθεί η AirDNA, 201 είδαν τη ζήτηση τον Απρίλιο του 2021 να υπερβαίνει τα επίπεδα του Απριλίου 2019.

Αξιοσημείωτο ότι το Μάρτιο 178 περιοχές είχαν βελτίωση και τον Ιανουάριο 153.

Η ζήτηση είναι σημαντικά μικρότερη στις μεγάλες αστικές αγορές. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη είναι στο -74%, στη Βοστώνη στο -74% και στην Ουάσινγκτον στο -65%.

βραχυχρόνιες μισθώσεις ΗΠΑ
Πηγή: AirDNA

Αυξημένη ζήτηση για παραλίες και ορεινές περιοχές

Η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε παραλίες και ορεινές περιοχές στις ΗΠΑ στις αρχές Μαΐου ήδη ξεπερνά τα επίπεδα των προηγούμενων καλοκαιριών.

Χαρακτηριστικά οι κρατήσεις σε καταλύματα στη Φλόριντα για τον Ιούνιο καλύπτουν ήδη πληρότητα πάνω από 80%.

Οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) συνέχισαν να αυξάνονται τον Απρίλιο. Έφτασαν στα 245,42$, τιμή 16,6% υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2020 και 20,8% υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2019. Σε συνδυασμό με υψηλότερα επίπεδα πληρότητας (+ 13,6%), το μέσο έσοδο ανά διαθέσιμη ενοικίαση (RevPAR) αυξήθηκε στα 151,09$. Βρέθηκε δηλαδή 37,3% υψηλότερα από τον ίδιο μήνα του 2019.

Τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης ασκούν πιέσεις στις πλατφόρμες κρατήσεων για βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως η Airbnb και η Vrbo, να αυξήσουν την προσφορά τους.

Τον Απρίλιο, η συνδυασμένη προσφορά των δύο πλατφορμών έφτασε το 1,5 εκατομμύριο καταλύματα στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις κορυφές πριν από την πανδημία. Μικρότερος αριθμός καταλυμάτων προσφέρονται στις αστικές περιοχές. Η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και η Βοστώνη έχουν χάσει περισσότερο από το 25% των καταχωρίσεων.

Αντίθετα, έχουν αυξηθεί οι προσφερόμενες κατοικίες στις μικρές πόλεις, τα θέρετρα και τις αγροτικές περιοχές σε ποσοστό από 12% έως 34% σε σχέση με πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Πρόβλεψη για καλοκαιρινό ρεκόρ

Η έρευνα της AIRDNA εκτιμά ότι φέτος θα υπάρξει ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μσιθώσεις των ΗΠΑ, καθώς αναμένει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Το 2022, εξάλλου, θεωρεί ότι η ζήτηση θα αρχίσει να αναδιατάσσεται σε πιο παραδοσιακά πρότυπα ταξιδιού. Εκτιμάται ότι η ζήτηση θα επιστρέψει στις μεγάλες πόλεις και θα επιστρέψει και διεθνώς.

Γι’ αυτό και υπογραμμίζει ότι το ρεκόρ του 2021 στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στις ΗΠΑ δύσκολα θα επαναληφθεί το 2022.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend