• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πώς θα μετατρέψετε μια μικρή γκαρσονιέρα στο νησί, σε περιζήτητο VR

Στα κυκλαδίτικα νησιά υπάρχουν πολλά μικρά σπίτια. Πολλές φορές πρόκειται για μονόχωρες γκαρσονιέρες και η ανακαίνισή τους αποτελεί πρόκληση. Ειδικά όταν ο ιδιοκτήτης θέλει να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για vacation rental (βραχυχρόνια μίσθωση).

Η interior designer Δήμητρα Πετρακοπούλου μας δίνει ιδέες για το πώς μπορούμε να ανακαινίσουμε μια μονόχωρη γκαρσονιέρα μόλις 25 τμ. Αυτή που παρουσιάζεται βρίσκεται σε κυκλαδίτικο νησί. Με τις κατάλληλες διακοσμητικές πινελιές όμως, θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε.

Όλα σε ένα

Όσο εύκολο και να φαίνεται, η μελέτη και διακόσμηση μιας γκαρσονιέρας μόλις 25τμ για εμπορική εκμετάλλευση στην airbnb κρύβει πολλές παγίδες. Το δωμάτιο των 25 τμ θα πρέπει να μετατραπεί σε έναν όμορφο χώρο που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες, όπως κρεβάτι, τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο και αποθηκευτικούς χώρους χωρίς όμως να είναι απλώς… τοποθετημένα.

Η ευελιξία του χώρου ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πολλά άτομα αλλά ταυτόχρονα να παρέχει ποιοτικό ύπνο είναι το μεγαλύτερο ατού. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε δημιουργώντας ένα έπιπλο σε μια πλευρά του τοίχου που να καλύπτει πολλές από τις λειτουργιές. Όπως τον αποθηκευτικό χώρο, τον καναπέ-κρεβατι και το κρυφό κρεβάτι.

Έτσι με μια κατασκευή, μετατρέπουμε το δωμάτιο των 25τμ. σε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως και 4 άτομα. Το σημαντικό είναι ότι δεν αλλάζει η λειτουργικότητα και η αισθητική του.

Ταυτόχρονα μέσα στο δωμάτιο των 25 τμ. θα πρέπει να υπάρχει η κουζίνα, η τραπεζαρία και το μπάνιο.

Η διακόσμηση

Η επιλογή των υλικών και η χρωματική παλέτα που θα κινηθούμε έχει να κάνει με την τοποθεσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τόνοι του υπόλευκου με πινελιές του γκρι-ποντικί είναι μια ήρεμη και ξεκούραστη πρόταση.

Τα υφάσματα μας καλό είναι να είναι λινά ή βαμβακερά. Δίνει μια πολυτέλεια χωρίς να υπερβάλει και κατά προτίμηση τα μονόχρωμα. Η χρήση διακοσμητικών στοιχείων στα έπιπλα και στους τοίχους επιβάλλεται χωρίς όμως υπερβολές.

O σωστός φωτισμός βοηθά στο να μεγαλώσει ο χώρος μας. Η καλύτερη επιλογή στους λαμπτήρες των φωτιστικών είναι από 4000k έως 3500k. Ένα ωραίο τρικ είναι η δημιουργία ατμοσφαιρικού φωτισμού στο δωμάτιο. Δίνει τη δυνατότητα στον ενοικιαστή να ξεκουραστεί από μια δύσκολη και κουραστική μέρα.

Ο τουρίστας που επιλέγει να απευθυνθεί σε πλατφόρμες τύπου bnb, αναζητά και κάτι διαφορετικό από τις παροχές των ξενοδοχείων. Αναζητά τη φινέτσα και την προσωπικότητα της χώρας ή του μέρους που θα επισκεφτεί.

Άρα πώς πρέπει να σκεφτούμε; Σαν να κατοικούσαμε εμείς μόνιμα!

Πετρακοπούλου Δήμητρα
Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου
www.artwave.gr
info@artwave.gr
FB artwave petrakopoulou dimitra
Τηλ. 2105771162
Κιν. 6944913004

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend