• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

«Μεμονωμένες προς το παρόν οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στον τουρισμό»

Με τον κορωνοϊό να κάνει την εμφάνισή του και στη Θεσσαλονίκη, οι εκκλήσεις για ψυχραιμία αφορούν και τον τουρισμό.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι δεν έχουμε δει αρνητικά αποτελέσματα από τον κορωνοϊό στον τουρισμό. “Πρόκειται για μεμονωμένες επιπτώσεις, οι οποίες δεν είναι άξιες λόγου”, τόνισε.

“Ευνοούμαστε μάλλον στον τομέα της  κρουαζιέρας γιατί πλήττεται  η Ασία… Μεμονωμένα νησιά, όπως η Σαντορίνη, έχουν υποστεί κάποιο πλήγμα λόγω του περιορισμού των Κινέζων τουριστών, αλλά δεν είναι μεγάλο” εξήγησε ο υπουργός.

Παρότρυνε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για να προστατευθούν από τον ιό. Θα γίνει ημερίδα από τον ΕΟΔΥ για τον τομέα της κρουαζιέρας τις επόμενες ήμερες, πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε σε άτυπη συνάντηση τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου. Το BnB News θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες που θα μεταφέρει ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος συνέστησε επίσης ψυχραιμία. Πρόσθεσε πως τη στιγμή που αναμένεται να υποδεχθούμε 30 εκατ. τουρίστες, πρέπει η διαχείριση του ζητήματος να γίνει με όρους ιατρικούς και αποκλειστικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ανησυχία για τον κορωνοϊό στους εργαζόμενους στον τουρισμό

Ταυτόχρονα ανησυχία εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, λοιπά μέσα μεταφοράς, καταλύματα, εστιατόρια, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και χώρους διασκέδασης. Αναμένουν αναλυτικές οδηγίες από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με επιστολές τους στις διοικήσεις της ΣΤΑΣΥ και των ΟΣΥ, ζητούν οδηγίες. Πηγές του ΟΑΣΑ αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει να κινούνται οι διαδικασίες. Ωστόσο δεν διευκρινίζουν τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτές οι διαδικασίες και πότε θα τεθούν σε εφαρμογή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19, ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για το πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό εδώ.

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται πανικός και θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend