• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Προς συμβιβασμό η διαμάχη Airbnb – New York City

Αν και οι δικαστικές μάχες συνεχίζονται, αρχίζει να διαφαίνεται ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ Airbnb και New York City. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η δημοφιλής πλατφόρμα βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές της αμερικανικής μητρόπολης. Και καθώς φαίνεται οι συζητήσεις αυτές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε συμβιβασμό. Έναν συμβιβασμό που αναμένεται να αποτελέσει “παράδειγμα προς μίμηση” και για άλλες πόλεις.

Το 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης πέρασε έναν νόμο, με βάση τον οποίο πλατφόρμες όπως η Airbnb, η HomeAway, κ.ά. οφείλουν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους οικοδεσπότες, σε μηνιαία βάση. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν το όνομα του ιδιοκτήτη και η διεύθυνση του ακινήτου που ενοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση. Οι δύο πλατφόρμες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να μπλοκάρουν το νόμο.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής εξέδωσε προκαταρκτική εντολή με το επιχείρημα ότι ο νόμος θα παραβίαζε την Τέταρτη Τροποποίηση, η οποία προστατεύει από παράνομες αναζητήσεις και κατασχέσεις. Πανηγυρίζοντας για την απόφαση, η Airbnb υποστήριξε ότι αποδείκνυε ότι ο νόμος αποτελούσε “κυβερνητική πράξη εξαιρετικής υπέρβασης”.

Στην ακροαματική διαδικασία του Οκτωβρίου, το δικαστήριο επανέλαβε την προκαταρκτική εντολή. “Αν αυτό είναι το σοβαρό πρόβλημα για το οποίο ενδιαφέρεται η πόλη, η ευγενική μου πρόταση θα ήταν ότι τα δημιουργικά μυαλά θα πρέπει να σκεφτούν άλλες προσεγγίσεις που, με βάση την αρχική μου αξιολόγηση στην προκαταρκτική εντολή, δεν θα σας εμπλέκουν με την Τέταρτη Τροποποίηση”,  είπε ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής Paul Engelmayer στο νομικό σύμβουλο της πόλης.

Η επίτευξη συμφωνίας με τη New York City είναι κάτι που η Airbnb ελπίζει εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή προθεσμία για τις συνομιλίες που αφορούν το συμβιβασμό.

Στην κοινή κατάθεσή τους την προηγούμενη εβδομάδα, η Airbnb και η πόλη δήλωσαν ότι θα παράσχουν στον Engelmayer ενημέρωση σχετικά με τις συνομιλίες διευθέτησης εντός 30 ημερών.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend