• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Airbnb θα είναι χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Η γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης θα είναι βασικός συνεργάτης της ΔΟΕ, από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 μέχρι του 2028.

Η συμφωνία αυτή αποσκοπεί στη βιωσιμότητα της διοργάνωσης, μειώνοντας την κατασκευή νέων καταλυμάτων για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Airbnb θα προωθήσει επίσης καταλύματα που υποστηρίζουν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες.

Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει χιλιάδες νέους οικοδεσπότες οι οποίοι θα επωφεληθούν οικονομικά παρέχοντας διαμονή σε φιλάθλους και επισκέπτες.

Η Airbnb ως χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα καλύψει 5 Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες τα επόμενα 9 χρόνια.  Επίσης θα καλύψει και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και 2026.

Η Airbnb υποστήριξε στο παρελθόν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάνγκ 2018. Πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ έδειξε ότι ο αριθμός των επισκεπτών αντιστοιχούσε σε 257 ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει πως τα συνολικά έσοδα για τους οικοδεσπότες έφτασαν τα 27 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Jiri Kejval, Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της IOC, δήλωσε: “Από τότε που ιδρύθηκε το 2008, η Airbnb έχει γίνει όλο και πιο οικουμενικό όνομα. Η συνεργασία αυτή υποστηρίζει τις μελλοντικές βιώσιμες επιχειρήσεις του Ολυμπιακού Κινήματος και αποδεικνύει τη συνεχή προσέλκυση των Ολυμπιακών εμπορικών προγραμμάτων στις κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως ».

Υποστήριξη για τους πρόσφυγες αθλητές

Η Airbnb θα υποστηρίξει τη ΔΟΕ να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.  Η Airbnb υποστηρίζει πρωτοβουλίες για πρόσφυγες από το 2015 μέσω του προγράμματος “Open Homes”. Το πρόγραμμα συνδέει οικοδεσπότες που δέχονται να φιλοξενήσουν αυτούς που χρειάζονται προσωρινή στέγαση, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 35.000 άτομα έχουν φιλοξενηθεί σε περιόδους ανάγκης. Η ΔΟΕ και η Airbnb θα καταρτίσουν περαιτέρω προγράμματα για την παροχή μακροπρόθεσμης υποστήριξης στους πρόσφυγες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend