• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Νέα υπηρεσία της Airbnb για ακίνητα κατάλληλα για άτομα με αναπηρία

Η Airbnb εισάγει ένα νέο πεδίο στην πλατφόρμα της σχετικά με την προσβασιμότητα των καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, οι οικοδεσπότες θα μπορούν πλέον να καταχωρούν φωτογραφίες που δείχνουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ακινήτου τους που διευκολύνουν τους επισκέπτες με αναπηρίες. Οι φωτογραφίες αυτές θα μπαίνουν σε ειδικό σημείο στη σελίδα της καταχώρησης έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να αξιολογήσουν αν το ακίνητο ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Η Airbnb αναφέρει ότι η διαδικασία καταχώρισης φωτογραφιών στο ειδικό σημείο είναι απλή και εύκολη. Μάλιστα έχει συντάξει και οδηγίες για το πώς μπορεί ένας οικοδεσπότης να φωτογραφήσει και να ανεβάσει σωστές και καθαρές φωτογραφίες.

Η ενέργεια αυτή έρχεται μετά την περσινή κίνηση της Airbnb να περιλάβει στα φίλτρα αναζήτησης και την προσβασιμότητα. Στόχος της είναι να διευκολύνει τους επισκέπτες με αναπηρίες να βρουν το κατάλληλο για αυτούς κατάλυμα.

«Ως παθιασμένος ταξιδιώτης με Σπονδυλική Μυϊκή Ατροφία, γνωρίζω πόσο πολύτιμη είναι μια εικόνα κατά την αξιολόγηση του κατά πόσο ένα σπίτι θα είναι κατάλληλο για μένα. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους οικοδεσπότες να παρουσιάσουν την προσβασιμότητα του σπιτιού τους και οι φωτογραφίες θα τους βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Srin Madipalli, Airbnb’s Accessibility Product and Program Manager

Θερμή υποδοχή

Ήδη διάφοροι οργανισμοί υπογράμμισαν την υποστήριξή τους σε αυτό το νέο μέτρο αλλά και στη δέσμευση της Airbnb να βελτιώνει την προσβασιμότητα μέσω της πλατφόρμας της:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ανεξάρτητης Διαβίωσης (NCIL) ήταν σύμβουλος της Airbnb στην προσπάθειά της να αναπτύξει τα φίλτρα προσβασιμότητας. Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους ταξιδιώτες με αναπηρίες. Καλωσορίζουμε αυτό το νέο μέτρο από την Airbnb».
Kelly Buckland, Executive Director, National Council on Independent Living

«Καλωσορίζουμε αυτή την κίνηση της Airbnb να βελτιώσει την ακρίβεια στις πληροφορίες προσβασιμότητας για τους ταξιδιώτες με αναπηρίες. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι πολύτιμες στη διαδικασία αξιολόγησης αν ένα ακίνητο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σου. Ανυπομονούμε να δούμε ότι η Airbnb θα συνεχίσει να βελτιώνει την προσβασιμότητα σε όλη την πλατφόρμα».
Andrew Imparato, Executive Director, Association of University Centers on Disabilities

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend