• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Blueground: Νέα χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων

Blueground Νέα χρηματοδότηση ύψους $50 εκατ. δολαρίων

Νέα χρηματοδότηση ολοκλήρωσε η ελληνική εταιρία Blueground, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 50 εκ. δολαρίων από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap.

Με τη νέα χρηματοδότηση, τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η Blueground ανέρχονται στα 78 εκατ. δολάρια, κατατάσσοντάς την μεταξύ των εταιρειών με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Η πορεία ανάπτυξης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Blueground, η οποία ιδρύθηκε το 2013, έχει καταφέρει σήμερα να έχει παρουσία σε 9 πόλεις σε όλο τον κόσμο με πάνω από 2.800 επιπλωμένα διαμερίσματα. Μέχρι τέλος του 2019, θα εισέλθει στις αγορές Λονδίνου, Παρισιού και Σιάτλ, συνεχίζοντας την πορεία της σε Ευρώπη και Αμερική. Στόχο της είναι να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις μέχρι το 2023.

“Σε μια εποχή που ο κόσμος ταξιδεύει πιο συχνά από ποτέ, είτε για επαγγελματικούς είτε για άλλους λόγους, η ιδέα της μόνιμης κατοικίας παύει να ισχύει για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που επιλέγουν να ζήσουν σε πάνω από μία πόλεις. Με τη Blueground ξέρεις πως ένα όμορφα διακοσμημένο και τεχνολογικά εξοπλισμένο σπίτι είναι έτοιμο να σε υποδεχθεί σε 9 πόλεις ανά τον κόσμο, για όσο χρόνο θελήσεις”, είπε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & συνιδρυτής της Blueground.

O Θάνος Γεραμάνης, COO και Επικεφαλής της Ελλάδας, πρόσθεσε “Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε με ραγδαίους ρυθμούς. Στην Αθήνα, αυτήν τη στιγμή μετράμε πάνω από 600 ακίνητα και στοχεύουμε να φτάσουμε τα 1.000 μέχρι τέλος του 2020”.

Χρηματοδοτήσεις

Το 2019 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Blueground. Ολοκλήρωσε δύο γύρους χρηματοδότησης, τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και έφτασε το ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Παράλληλα, διπλασίασε την ομάδα της, φτάνοντας τους 400 εργαζόμενους παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, σήμερα, απασχολεί 200 εργαζόμενους και σκοπεύει να προσλάβει επιπλέον 150 άτομα μέχρι το τέλος του 2020.

Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, Principal της Prime Ventures και, πλέον, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Blueground, ανέφερε σχετικά “Επενδύοντας συνεχώς στην τεχνολογία, η Blueground έχει καταφέρει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ενοικίαση κατοικιών παγκοσμίως. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από όσα έχει καταφέρει η ομάδα μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε να δούμε την Blueground να ηγείται της αγοράς”.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Blueground, μία εταιρεία με σαφή στρατηγική και ξεκάθαρο όραμα. Η Blueground συνδυάζει ένα εξαιρετικό προϊόν με μια άκρως αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίων και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει”. Αυτό ανέφερε ο Charlie Young, Partner της WestCap και, πλέον, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Blueground.

Μεταξύ των εταιρειών που επένδυσαν στην Blueground σε προηγούμενους γύρους είναι οι VentureFriends, Endeavor Catalyst, Jabbar Internet Group και η AlleyCorp του Kevin Ryan.

Η Blueground είναι μια ελληνική εταιρεία με διεθνή παρουσία. Παρέχει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα προς ενοικίαση για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο

Σήμερα, μόλις έξι χρόνια από την ίδρυσή της, η Blueground βρίσκεται σε εννέα πόλεις σε τρεις ηπείρους, με περισσότερα από 2.800 διαμερίσματα και 400 εργαζόμενους. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις μέχρι το 2023.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend