• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ο ιατρικός τουρισμός αφορά και τη βραχυχρόνια μίσθωση

Ο ιατρικός τουρισμός φαίνεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας τουριστικής πολιτικής και αυτό ωφελεί και τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΛΙΤΟΥΡ (Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού) και προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού. Ήδη χθες συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα. Όλοι συμφώνησαν στις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού υγείας, του οποίου αποτελεί μέρος ο ιατρικός τουρισμός. Συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη κατάρτισης θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό.

Οι θέσεις του Υπουργείου

Ο Υπουργός κ. Χ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο. Ο Τουρισμός ευεξίας καθώς και ο Ιαματικός-Ιατρικός Τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα που στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών αλλά και στις εξαιρετικής κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει.

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό χαρακτήρισε την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας ο Υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας. Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου. Αυτό θα αφορά πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τα οφέλη του ιατρικού τουρισμού για τη βραχυχρόνια

Εκτός από τα οφέλη στο ελληνικό τουριστικό προϊόν γενικότερα, ο ιατρικός τουρισμός θα επηρεάσει θετικά και τη βραχυχρόνια μίσθωση. Περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων που διαθέτουν νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες.

Τόσο οι επισκέπτες από το εξωτερικό που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν μια θεραπεία σε νοσοκομείο της χώρας μας όσο και Έλληνες που διαμένουν στην επαρχία, έχουν ανάγκη στέγης. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η εκμίσθωση μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από δύο-τρεις ημέρες, ανάλογα με τον χρόνο της θεραπείας.

Η ύπαρξη διαθέσιμων σπιτιών σε αυτές τις περιοχές μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση τέτοιου είδους επισκεπτών.

Όσοι λοιπόν διαθέτετε σπίτια κοντά σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, φροντίστε να το αναφέρετε με σαφήνεια στις καταχωρήσεις σας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend