• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ

Phocuswright: Πώς οι Αμερικανοί κάνουν κράτηση δραστηριοτήτων και εμπειριών

Όλο και περισσότερο οι Αμερικάνοι κάνουν εκ των προτέρων κράτηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους. Άλλωστε πλέον οι πάροχοι των δραστηριοτήτων δίνουν τη δυνατότητα online κρατήσεων, κάνοντας πιο εύκολο τον προγραμματισμό τους από νωρίς. Πάντως το ποσοστό των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων που κλείνονται εκτός διαδικτύου και επί τόπου στον προορισμό παραμένει πολύ σημαντικό.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας της Phocuswright για τις προτιμήσεις των Αμερικανών τουριστών σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες στα ταξίδια.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί πραγματοποιούν κρατήσεις δραστηριοτήτων πριν την άφιξη στον προορισμό είναι επειδή απλώς… θέλουν να έχουν κάνει όλες τις κρατήσεις τους από πριν. Αυτό αφορά κυρίως εκδηλώσεις που έχουν εισιτήριο  και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς αυτές συνήθως έχουν περιορισμένο αριθμό χωρητικότητας.

Επίσης οι δραστηριότητες για τις οποίες επί της ουσίας πραγματοποιείται ένα ταξίδι είναι αυτές που κλείνονται πριν ακόμα και από το κατάλυμα ή το αεροπορικό εισιτήριο. Το 37% όσων παρακολούθησαν ένα αθλητικό γεγονός και το 32% όσων επισκέφθηκαν ένα θεματικό πάρκο αγόρασαν τη δραστηριότητα πριν από όλα.

Οι κρατήσεις στον προορισμό

Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει ένα ποσοστό ταξιδιωτών που προτιμούν να κλείνουν τις δραστηριότητές τους στον προορισμό. Και αυτοί οι ταξιδιώτες συνήθως περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Τρεις στις τέσσερις δραστηριότητες που αγοράστηκαν στον προορισμό πραγματοποιήθηκαν την ίδια ή την επόμενη ημέρα της κράτησης. Ο λόγος των κρατήσεων τελευταίας στιγμής ποικίλει ανάλογα με τη δραστηριότητα. Αλλά ο κυρίαρχος λόγος είναι απλώς γιατί ο ταξιδιώτης δεν είναι καλός στον προγραμματισμό.

Συνολικά, οι ταξιδιώτες τείνουν να μην κάνουν κράτηση εκ των προτέρων επειδή δεν έχουν κάνει έγκαιρο προγραμματισμό ή επειδή δεν το σκέφτηκαν. Ατραξιόν όπως πάρκα διασκέδασης και ζωολογικοί κήποι είναι πιο πιθανό να κλείνονται τελευταία στιγμή επειδή οι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να κάνουν κράτηση στον προορισμό. Τα μουσεία και άλλες εκδηλώσεις τέχνης δέχονται κρατήσεις στον προορισμό επειδή οι ταξιδιώτες δεν επιθυμούσαν να δεσμευθούν σε συγκεκριμένους χρόνους επίσκεψης.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend