• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μπράιαν Τσέσκι | Μεγάλη ευκαιρία για την Airbnb η ύφεση

Airbnb ύφεση

Η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, δεν φοβίζει τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι. Η ίδια η Airbnb γεννήθηκε το 2007, όταν ξέσπασε ύφεση στην Αμερική. Μια επιβράδυνση τώρα μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία.

Αυτό υπογράμμισε ο κ.Τσέσκι σε τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αναλυτές για τα αποτελέσματα της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Η Airbnb ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της ύφεσης», δήλωσε ο Μπράιαν Τσέσκι. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που προκύψει νέα οικονομική ύφεση «πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να στραφούν ξανά στη φιλοξενία, οπότε αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Airbnb».

Όπως τόνισε ο CEO της Airbnb στους αναλυτές, η ταξιδιωτική ζήτηση παραμένει ισχυρή, παρά τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση και την αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες που πλήττουν τα νοικοκυριά.

Σχεδόν 104 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και εμπειρίες κρατήθηκαν στην πλατφόρμα κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου. Αυτό αποτελεί νέο υψηλό ρεκόρ για την πλατφόρμα καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συνολικά, οι κρατήσεις το β’ τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 25% από πέρυσι και κατά 24% από το 2019.

Οι υψηλότερες τιμές συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 58% από πέρυσι στα 2,1 δισ. δολάρια.

Ποια είναι τα “δυνατά χαρτιά” της Airbnb

Σχεδόν οι μισές κρατήσεις της εταιρείας είναι για μια εβδομάδα ή περισσότερο.

Οι μακροχρόνιες διαμονές συνέχισαν να είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύπος ταξιδιού, μια αλλαγή που οφείλεται στην άνοδο της εξ αποστάσεως εργασίας.

Αλλά και τα διεθνή και τα αστικά ταξίδια, που άργησαν να ανακάμψουν, παρουσιάζουν ήδη υψηλούς ρυθμούς επανάκαμψης.

Η ζήτηση ταξιδιών παραμένει ισχυρότερη στη Βόρεια Αμερική, όπου οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 37% σε σύγκριση με το 2019. Η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι πιο χαμηλή.

Παρά την κατάργηση των καταχωρίσεων στην Κίνα τον Ιούλιο, η Airbnb εξακολουθεί να έχει περισσότερες από 6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις στην πλατφόρμα.

Η Airbnb, τόνισε ο κ.Τσέσκι, βιώνει φέτος την ισχυρότερη καλοκαιρινή ταξιδιωτική της σεζόν. Διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι ήταν καλά προετοιμασμένη για ο,τιδήποτε μπορεί να πλήξει την οικονομία.

Στην πραγματικότητα, μια επιβράδυνση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την εταιρεία, ανέφερε.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend