• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb αποσύρεται από την Κίνα

Airbnb Κίνα

Η Airbnb ανακοίνωσε πως «κλείνει» τις υπηρεσίες της στην Κίνα. Η πολιτική «μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό» της τεράστιας ασιατικής χώρας έχει οδηγήσει σε συνεχόμενα lockdowns. Ως αποτέλεσμα, τα ταξίδια προς και εντός της χώρας έγιναν εξαιρετικά δύσκολα.

Όλες οι αγγελίες για κατοικίες και εμπειρίες στη χώρα θα «αποσυρθούν» από την πλατφόρμα της εταιρείας μέχρι το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση έρχεται έξι χρόνια μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων της Airbnb στην Κίνα το 2016.

«Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να επικεντρώσουμε εκ νέου τις προσπάθειές μας στην Κίνα σε εξερχόμενα ταξίδια και να αναστείλουμε τα σπίτια μας και τις εμπειρίες των οικοδεσποτών στην Κίνα, από τις 30 Ιουλίου 2022», έγραψε ο συνιδρυτής της Airbnb Nathan Blecharczyk σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό WeChat της Airbnb.

Οι κρατήσεις εντός της Κίνας αποτελούσαν μόλις το 1% των κερδών της Airbnb, τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και η εταιρεία αλλάζει στρατηγική και στρέφει την προσοχή της στους Κινέζους που ταξιδεύουν προς προορισμούς του εξωτερικού. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του United Nations World Tourism Organisation, πριν από την πανδημία, οι χρήστες από την Κίνα που ταξίδευαν στο εξωτερικό τριπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο από δεκαετία, φτάνοντας τα 155 εκατομμύρια ταξίδια το 2019.

Σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Brian Chesky εκτίμησε ότι η Ασία θα ανακάμψει το 2023.

Οι οικοδεσπότες της Airbnb στην Κίνα φαίνεται να μην ενοχλούνται από την ανακοίνωση καθώς χρησιμοποιούν ήδη τοπικές πλατφόρμες. Η Meituan είναι η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων καταλυμάτων στην Κίνα. H Ctrip είναι μια εταιρεία που βοηθά τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις καταλυμάτων και πτήσεων στην Κίνα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend