• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Ευρώπη

Περιζήτητα τα μεγάλα και ακριβά σπίτια στις πλατφόρμες
Αμερικανοί Ευρώπη

Εντυπωσιακή επάνοδο σημειώνουν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες για διακοπές την Άνοιξη σε καταλύματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας Guesty.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από διαχειριστές ακινήτων που προσφέρονται για βραχυπρόθεσμη μίσθωση σε πολλές πλατφόρμες, όπως Airbnb, Vrbo και Booking.com.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Guesty, οι κρατήσεις για το Spring Break 2022 των Αμερικανών είναι υψηλότερες κατά 92% έναντι της ίδιας εποχής το 2022 και κατά 283% έναντι του 2020.

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις στην Ευρώπη

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν βαλίτσες, αναζητώντας ζεστό καιρό για την Άνοιξη στην Αμερική και στην Ευρώπη. Στη γηραιά ήπειρο πρώτες πόλεις στις κρατήσεις αυτή την εποχή είναι:

Παρίσι

Φλωρεντία

Ρώμη

Μαδρίτη

Βαρκελώνη

Πόρτο

Άμστερνταμ

Λονδίνο

Τα οικογενειακά ταξίδια ξαναρχίζουν το 2022

Ένας στους τρεις Αμερικανούς θα ταξιδέψει φέτος για το Spring Break. Οι οικογένειες προτιμούν προορισμούς με ζεστό καιρό, παραλίες, φιλικά προς τα παιδιά αξιοθέατα και θεματικά πάρκα.

Η Φλόριντα κυριαρχεί στη ζήτηση. Το Ορλάντο όχι μόνο να διεκδικεί την πρώτη θέση για οικογενειακές κρατήσεις Airbnb, αλλά και τον κορυφαίο προορισμό για τις ανοιξιάτικες διακοπές για όλους τους ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής.

Το Phoenix, το Maui, το Oahu και τα Smoky Mountains στο Tennessee, το πιο δημοφιλές εθνικό πάρκο της Αμερικής, είναι επίσης δημοφιλή μέρη για οικογένειες.

Περιζήτητα είναι μοναδικά σπίτια και ακίνητα στη φύση.

Η τάση Live Anywhere

Η εξ αποστάσες εργασία, ένα φαινόμενο που εκδηλώθηκε στα χρόνια της πανδημίας και φαίνεται θα επικρατήσει και τα επόμενα χρόνια, διαμορφώνει δύο νέα χαρακτηριστικά στις κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το πρώτο είναι οι διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας, που φτάνει στον ένα μήνα ή και παραπάνω και το δεύτερο τα μεγαλύτερα, άρα και πιο ακριβά σπίτια, ώστε να εξυπηρετούνται οικογένειες.

Η τάση Live Anywhere, που προωθεί η Airbnb, αναμένεται να γνωρίσει άνθηση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής που συνδυάζει ταξίδια, δουλειά και ζωή.

Περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, άλλοι θα ταξιδεύουν όλο το καλοκαίρι και κάποιοι θα εγκαταλείψουν ακόμη και τα σπίτια τους και θα γίνουν ψηφιακοί νομάδες.
Airbnb

175.000 άτομα έκαναν κράτηση για διαμονές τριών μηνών και άνω στην Airbnb πέρυσι. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της εταιρείας είναι οι διαμονές 28 διανυκτερεύσεων και άνω.

Εξάλλου, η μέση ημερήσια τιμή των καταλυμάτων της Airbnb έχει αυξηθεί επειδή οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις κρατήσεις φθηνότερων κατοικιών ενός ή δύο υπνοδωματίων. Αντίθετα, περισσότεροι πλέον επιλέγουν τώρα μεγαλύτερα σπίτια σε πιο ακριβές αγορές όπως η Βόρεια Αμερική ή η Ευρώπη επειδή ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend