• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Χωρίς τεστ η είσοδος στην Ελλάδα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

χωρίς τεστ είσοδος

Χωρίς τεστ θα γίνεται η είσοδος στη χώρα μας από όσους πολίτες διαθέτουν ενεργό Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 7 Φεβουαρίου 2022.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε το μέτρο ως ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς τη χώρα.

Όπως είπε, η άρση των τεστ έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που διευκολύνουν τους δυνητικούς επισκέπτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

«Η χώρα μας ετοιμάζεται φέτος να υποδεχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από την 1η Μαρτίου τους επισκέπτες της θερινής περιόδου. Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες της χώρας μας και αυτό θα πράξει και φέτος», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Τουρισμού.

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Ισχύς εννέα μηνών για ταξίδια εντός ΕΕ

Σε ισχύ είναι από την 1η Φεβρουαρίου οι νέοι κανόνες που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την περίοδο ισχύος των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid για ταξίδια εντός της ΕΕ, η οποία ορίζεται στους εννέα μήνες (270 μέρες).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για περίοδο 270 ημερών (9 μηνών) από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Για εμβόλια μίας δόσης, αυτό σημαίνει 270 ημέρες από την πρώτη και μόνη δόση, ενώ για εμβόλια δύο δόσεων, σημαίνει 270 ημέρες από τη δεύτερη δόση. Σε διαφορετική περίπτωση όσοι θέλουν να ταξιδέψουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ τους τελευταίους έξι μήνες ή να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Οι αλλαγές, που επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημαίνουν ότι τα κράτη της ΕΕ θα λάβουν υπόψη την κατάσταση Covid του ατόμου αντί για την κατάσταση στη χώρα καταγωγής του.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend