• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

20 εκατ. δολάρια δίνει η Airbnb για ακυρώσεις λόγω κόβιντ

Airbnb ακυρώσεις

Ταξιδιωτική ασφάλιση των επισκεπτών, που θα καλύπτει ακυρώσεις σε κρατήσεις λόγω κόβιντ, θα προσφέρει η Airbnb από την Άνοιξη.

«Θα λανσάρουμε ένα ειδικά κατασκευασμένο προϊόν ταξιδιωτικής ασφάλισης επισκεπτών, που θα προσφέρεται αποκλειστικά στους επισκέπτες της Airbnb. Η ίδια ομάδα, που δημιούργησε το προϊόν προστασίας AirCover Host, κατασκευάζει το νέο μας προϊόν ασφάλισης επισκεπτών σε συνεργασία με έναν αξιόπιστο ασφαλιστικό φορέα. Σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε αυτό το νέο προϊόν την άνοιξη του 2022», προανήγγειλε η εταιρεία.

Μέχρι να είναι διαθέσιμη αυτή η υπηρεσία, όμως, η Airbnb προτρέπει τους επισκέπτες της να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση εκτός της Airbnb ή να χρησιμοποιήσουν το δωρεάν φίλτρο αναζήτησης ακύρωσης ώστε να βρουν καταχωρίσεις που παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις ακυρώσεις.

Πρόγραμμα Υποστήριξης Επισκεπτών για τον COVID-19

Παράλληλα με την ταξιδιωτική ασφάλιση, η Airbnb παρουσιάζει το νέο της Πρόγραμμα Υποστήριξης Επισκεπτών COVID. Το πρόγραμμα αφορά επισκέπτες που δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τις κρατήσεις τους λόγω περιοριστικών μέτρων (π.χ. κλείσιμο συνόρων, απαιτήσεις καραντίνας).

Έτσι όσοι επισκέπτες της δεν μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, λόγω της πολιτικής των οικοδεσποτών τους, η Airbnb θα προσφέρει ταξιδιωτικό κουπόνι αξίας ίσης με το 50% του ποσού της κράτησης, που δεν επιστρέφεται.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αρχικά με 20 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει στην κάλυψη αυτών των οικονομικών επιπτώσεων στους επισκέπτες της. Θέλουμε να κατανοήσουν οι επισκέπτες ότι ακούμε τις ανησυχίες τους, ανέφερε η Airbnb.

H ισχύς του προγράμματος

Αυτό το πρόγραμμα ισχύει άμεσα αλλά και αναδρομικά για κρατήσεις με ημερομηνία check-in από την 1η Δεκεμβρίου 2021 και μετά. Προϋπόθεση να έχουν ακυρωθεί λόγω κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών, που δεν ίσχυαν τη στιγμή της κράτησης.

Για παράδειγμα, εάν ένας ταξιδιώτης τον Οκτώβριο έκανε κράτηση για διαμονή στο Ισραήλ με ημερομηνία check-in για τα τέλη Δεκεμβρίου – και οι περιορισμοί του Ισραήλ για τα ταξίδια εξωτερικού ανακοινώθηκαν μετά την ημερομηνία κράτησης αλλά πριν από την ημερομηνία check-in – αυτό το πρόγραμμα θα ισχύει αναδρομικά. Το πρόγραμμα δεν ισχύει εάν από την ημερομηνία κράτησης μέχρι την ημερομηνία check-in ισχύουν οι ίδιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Για άλλες περιπτώσεις, όπως το να βγει ένας επισκέπτης θετικός στον COVID λίγο πριν από μια διαμονή, εξακολουθεί η κάλυψη που παρέχει η πλατφόρμα για τέτοια περιστατικά έκτακτων καταστάσεων. Η ίδια κάλυψη ισχύει και σε περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιών. κ.λπ.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend