• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μπράιαν Τσέσκι | Οι “εργαζόμενοι – ταξιδιώτες” ανοίγουν νέες προοπτικές για την Airbnb

Οι “εργαζόμενοι – ταξιδιώτες” είναι η νέα κατηγορία ταξιδιωτών η οποία μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Airbnb αναμένει εκτόξευση των κρατήσεων μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. 

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του ως επισκέπτης σε καταλύματα της πλατφόρμας.

Όπως έγραψε το BnBNews, σκοπός της περιοδείας που θα διαρκέσει όλο το 2022, είναι να βελτιώσει τις εμπειρίες της Airbnb στην πελατεία της.

Πρώτος σταθμός είναι η Ατλάντα. Από εκεί ο Μπράιαν Τσέσκι μίλησε στο CNBC, υπογραμμίζοντας ότι βλέπει ένα μέλλον αποκεντρωμένης διαβίωσης και εργασίας μετά την πανδημία. Αυτό το μοντέλο ζωής, βεβαίως, θα ευννοήσει ιδιαίτερα την εταιρεία του.

«Αν μπορώ εγώ, που διευθύνω μια αρκετά μεγάλη εταιρεία, να κάνω τη δουλειά μου από ένα σπίτι στην Ατλάντα, με WiFi άλλου ατόμου, αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να ζήσουν, όχι απλώς να ταξιδέψουν», είπε ο Τσέσκι.

Η Airbnb θα επιδιώξει βεβαίως να κατακτήσει αυτό το νέο τμήμα των εργαζομένων-ταξιδιωτών. Γι’ αυτό και ο Τσέσκι ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του: Θέλει να δει και να εξετάσει τη δημιουργία νέων εμπειριών, που θα κάνουν τους πελάτες να νιώθουν σα να ζουν σε μια κοινότητα αντί να ταξιδεύουν σε έναν προσωρινό προορισμό. Εξ ου και ο όρος “εργαζόμενοι – ταξιδιώτες”.

Ο Τσέσκι δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η εταιρεία σε αυτό το μοντέλο. Τόνισε, όμως, ότι  οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες της θα πραγματοποιηθούν εγκαίρως ενόψει μιας αναμενόμενης αύξησης των ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι.

Έκρηξη κρατήσεων το καλοκαίρι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb είπε επίσης ότι αναμένει ότι οι κρατήσεις θα εκτοξευθούν μόλις χαλαρώσουν οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ο ίδιος περιμένει μια τεράστια έκρηξη κρατήσεων στην Airbnb, καθώς οι μισές δραστηριότητες της πλατφόρμας είναι διασυνοριακές. Έτσι, όταν ανοίξουν τα σύνορα η Airbnb προσδοκά άλμα κρατήσεων.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend