• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Influencer της Airbnb για το 2022 o ίδιος ο Μπράιαν Τσέσκι!

influencer Τσέσκι

Ο Influencer της Airbnb για το 2022 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μπράιαν Τσέσκι!

Έχοντας 405.000 ακολούθους στο Twitter, διεμήνυσε χθες (βεβαίως μέσω του Τwitter) ότι θα μένει όλο τον χρόνο σε διάφορα ακίνητα της Airbnb και σε διαφορετικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να προμοτάρει τους ψηφιακούς νομάδες και την “αποκέντρωση της ζωής” ο Μπράιαν Τσέσκι θα ζήσει και θα εργάζεται όλο το 2022 μακριά από το σπίτι του. Αυτό το μοντέλο ζωής εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν φέτος εκατομμύρια επισκέπτες της Airbnb.

Η μεγάλη τάση για μακροχρόνια διαμονή

Η τάση αυτή ήταν σαφής και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, καθώς, όπως έγραψε ο Τσέσκι στο Twitter:

** Το 21% των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν μέσω της Airbnb αφορούσαν διαμονές ενός μήνα ή περισσότερο,

** Οι διαμονές μίας εβδομάδας ή μεγαλύτερης διάρκειας αντιστοιχούσαν σχεδόν στις μισές διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb δεν έχει καμιά αναστολή να ομολογήσει και να αναγνωρίσει ότι στο παρελθόν οι δημόσιες σχέσεις και ένας χείμαρος από ιστορίες της καθημερινότητας συνέβαλαν καθοριστικά στην οικοδόμηση του Βrand της Airbnb. Και αυτό θα συνεχίσει φέτος προσωπικά ο ίδιος.

«Το 2022, νομίζω ότι η μεγαλύτερη τάση στα ταξίδια θα είναι οι άνθρωποι να μετακινούνται σε χιλιάδες πόλεις και μικρότερους προορισμούς και να μένουν για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και για ολόκληρες εποχές κάθε φορά», έγραψε στο Twitter.

Η παγκόσμια περιοδεία του Τσέσκι θα αναβαθμίσει τις εμπειρίες της Airbnb

Ο Τσέσκι είπε ότι θα επιστρέφει στη βάση του στο Σαν Φρανσίσκο αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του έτους. Πρώτος του σταθμός, ως ψηφιακός νομάς, θα είναι η Ατλάντα.

Αυτή η παγκόσμια περιοδεία του, όπως σημείωσε ο ίδιος, θα είναι διασκεδαστική. Και παράλληλα θα βοηθήσει την Airbnb να βελτιώσει την εμπειρία στους ταξδιώτες, που μπορούν πλέον να ζήσουν οπουδήποτε.

Πολλοί προορισμοί προσλαμβάνουν επηρεαστές της κοινής γνώμης μέσα από τα social media (Influencers) για να διαφημίσουν την ελκυστικότητα της κουζίνας, των πολιτισμών ή των κοινοτήτων τους. O Τσέσκι φέτος θα αναλάβει τον ρόλο του influencer μόνος του. Και είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει την προσοχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, καθώς θα μεταπηδά από τόπο σε τόπο. Προτεραιότητές του:

α) να έχει καλό Wi-Fi και επαρκή χώρο εργασίας και διαβίωσης

β) να βρει γειτονιές, όπου θα μπορεί να περπατά και να απολαμβάνει την τοπική ατμόσφαιρα.

Μένει να δούμε πόσοι οικοδεσπότες θα καταλάβουν όταν δουν το όνομα Brian Chesky στις κρατήσεις τους ότι πρόκειται για τον εκ των εμπνευστών της ιδέας για βραχυχρόνια μίσθωση σπιτιών σε τουρίστες…

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend