• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Έφτασε το 1 δισεκατομμύριο αφίξεις – Δώρο ένα έτος διαμονής

Airbnb δισεκατομμύριο

Στις 27 Σεπτεμβρίου, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Airbnb κατέγραφε το 1 δισεκατομμύριο αφίξεων επισκεπτών σε σπίτια και καταλύματά της…

Για να τιμήσει αυτό το εντυπωσιακό γεγονός, η Airbnb προσφέρει στον δισεκατομμυριοστό επισκέπτη της ένα χρόνο διαμονής σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο ιστορικός επισκέπτης είναι η Εύα από το Tübingen της Γερμανίας. Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Brian Chesky, εξέπληξε ευχάριστα την Εύα, αφού της χαρίζει 50.000 $ σε πιστώσεις Airbnb για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Airbnb το επόμενο έτος.

Όπως διευκρινίστηκε, οι πιστώσεις αυτές είναι για διαμονή σε ακίνητα της Airbnb το 2022. Οι πτήσεις και οι μεταφορές δεν θα καλυφθούν στο πλαίσιο αυτής της γιορτής.

«Είμαι ευγνώμων στην κοινότητα της Airbnb καθώς μου δίνει την ευκαιρία να νιώθω ευπρόσδεκτη σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Εύα.

14 χρόνια Airbnb

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της Airbnb ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007, όταν οι ιδρυτές της Joe Gebbia και Brian Chesky αποφάσισαν να νοικιάσουν το διαμέρισμά τους στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στα ξενοδοχεία της πόλης λόγω του συνεδρίου.

Από αυτήν την ιδέα γεννήθηκε η Airbnb.

Τώρα, σχεδόν 14 χρόνια αργότερα, η Airbnb έφτασε στο ένα δισεκατομμύριο αφίξεις επισκεπτών σε ακίνητα της πλατφόρμας.

Πλέον, όπως τονίζει η εταιρεία, αυτό που κάποτε θεωρούνταν ως ένας εναλλακτικός τρόπος ταξιδιού είναι τώρα πραγματικά mainstream. Κάτι που έχει επαναπροσδιορίσει την ταξιδιωτική βιομηχανία την τελευταία δεκαετία.

Από τους Brian και Joe ως αρχικούς οικοδεσπότες, η Airbnb έχει πλέον φτάσει στα 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Οι κριτικές επισκεπτών γι’ αυτά τα ακίνητα είναι ήδη περισσότερες από 500 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Airbnb, ο μέσος οικοδεσπότης κερδίζει περίπου 9.600 δολάρια ετησίως. Το 55% των οικοδεσποτών είναι γυναίκες, οι οποίες συνολικά έχουν κερδίσει 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε η Airbnb.

Η νέα ταξιδιωτική τάση που έφερε η πανδημία

Η πανδημία, υπογραμμίζει η Airbnb, οδήγησε σε μια θεμελιώδη αλλαγή στα ταξίδια. Μπορούμε να μιλάμε για μια ταξιδιωτική επανάσταση. Νέες τεχνολογίες, όπως το Zoom, θολώνουν τα όρια μεταξύ εργασίας και ταξιδιών, λέει.

Αυτή η ευελιξία θα ωθήσει πολλούς σε ταξίδια με παρατεταμένα Σαββατοκύριακα και συνακόλουθα σε μακροπρόθεσμη διαμονή στην Airbnb.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend