• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πώς οραματίζεται ο Chesky το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Το όραμά του για το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας παρουσίασε ο Brian Chesky, μιλώντας στο Skift Global Forum 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb παραδέχτηκε ότι η προσιτή στέγαση είναι μια σημαντική πρόκληση. Αλλά υποστήριξε ότι η νέα ευέλικτη φύση της εργασίας όπως διαμορφώνεται από την πανδημία θα οδηγήσει τους ανθρώπους να μεταναστεύουν σε περιοχές λιγότερο πυκνοκατοικημένες όπου οι κατοικίες μπορεί να είναι φθηνότερες. Ο Chesky είπε ότι μέχρι τώρα οι άνθρωποι έπρεπε να ζουν σε μια συγκεκριμένη πόλη για να εργαστούν. Αλλά με την εξ αποστάσεως εργασία, οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές. Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχε με έναν δήμαρχο μεγάλης πόλης. Του είπε ότι οι πόλεις πρέπει να θεωρούν τους πολίτες τους ως «πελάτες» που μπορούν να κάνουν επιλογές επειδή μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε.

Νέα Χρυσή Εποχή των Ταξιδιών

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb είπε ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν, αλλά με διαφοροποιημένη μορφή. Ο Chesky είπε ότι βλέπει στο μέλλον μια νέα χρυσή εποχή ταξιδιών καθώς αναμένει η επιστροφή τους να είναι πιο δυναμική από ποτέ.

Αναφερόμενος στον υπερ-τουρισμό, υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλοί προορισμοί με λίγους επισκέπτες. Αυτοί θα μπορούσαν να προσελκύσουν τουρίστες. Ανέφερε ότι το 40% των χρηστών της Airbnb, δεν έχουν αρχικά υπόψη τους έναν προορισμό ή συγκεκριμένες ημερομηνίες ταξιδιού. Οπότε η Airbnb θα διαδραματίσει έναν ρόλο για να τους εμπνεύσει να περιηγηθούν σε νέους προορισμούς.

Ο Chesky υποστήριζε καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας ότι η μεταβαλλόμενη φύση της εργασίας και η τάση των καταναλωτών να κάνουν κράτηση για μεγαλύτερες διαμονές έχουν αλλάξει το ταξιδιωτικό τοπίο μακροπρόθεσμα, θολώνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ ταξιδιού και διαμονής. Ισχυρίστηκε ότι τα ξενοδοχεία έχουν χάσει την ελκυστικότητά τους και ότι οι ταξιδιώτες θα ενδιαφερθούν περισσότερο για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις σε μη συνηθισμένους προορισμούς, όπου θα έχουν περισσότερο έλεγχο στο περιβάλλον, λόγω ανησυχιών για την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Η πρόσληψη εργαζομένων θα είναι καθοριστική

Ο Chesky είπε ότι ο μαζικός τουρισμός θα επιστρέψει. Aλλά θα υπάρξουν νέες εναλλακτικές λύσεις για ταξίδια. Η εργασία και η ζωή συνδυάζονται, είπε. Για παράδειγμα, το ένα πέμπτο των διαμονών της Airbnb είναι για 30 ημέρες ή περισσότερο.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον, εάν οι εταιρείες θέλουν να προσλάβουν κορυφαία ταλέντα, θα κοιτάξουν να λάβουν υπόψη εάν οι υπάλληλοι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Ή ίσως να επιλέγουν μερικές εβδομάδες στο γραφείο και αρκετές εβδομάδες απομακρυσμένης εργασίας.

«Δεν νομίζω ότι οι εταιρείες θα το υπαγορεύσουν αυτό», δήλωσε ο Chesky. «Αυτό θα το υπαγορεύσουν οι εργαζόμενοι».

Οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι θα βρίσκονται τόσο πολύ στο σπίτι, που θα έχουν μια βαθιά επιθυμία να ταξιδέψουν, είπε ο Chesky. Και πρόσθεσε ότι αν και ο μαζικός τουρισμός θα επιστρέψει, θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend