• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται στην Ευρώπη

Αυξημένη ζήτηση στην Airbnb, με κορυφαία επιλογή βίλα στο Σούνιο!
Αμερικανοί Ευρώπη

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί αναμένεται σύντομα να μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, χωρίς περιορισμούς. Αυτό εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση αυτής της πρότασης, στα τέλη Απριλίου, κινητοποίησε αμέσως τους Αμερικανούς. Έτσι έσπευσαν να αναζητήσουν όλων των μορφών καταλύματα σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναζητήσεις καταλυμάτων στην πλατφόρμα της Airbnb αυξήθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Αυτή η αυξητική τάση συνεχίζεται και όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι τώρα.

Βίλα στο Σούνιο η πιο επιθυμητή επιλογή!

Μάλιστα μια βίλα στο Σούνιο είναι η πιο επιθυμητή επιλογή των Αμερικανών, όπως καταγράφεται στην ιστοσελιδα της Airbnb!

Η εν λόγω βίλα μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα. Διαθέτει 3 υπνοδωμάτια με 5 κρεβάτια και 3 μπάνια.

Αμερικανοί Ευρώπη
Η βίλα στο Σούνιο που προτιμούν οι Αμερικανοί τουρίστες στην πλατφόρμα της Airbnb

Βεβαίως, η Airbnb έσπευσε να αναδείξει αυτήν την αυξημένη επιθυμία που έχουν οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Ενημέρωσε τους οικοδεσπότες ότι φέτος θα έχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να φιλοξενήσουν πελάτες.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι οι νέοι οικδεσπότες της παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε όλο τον κόσμο είχαν έσοδα ύψους 1,2 δισ.δολαρίων.

Νέα καταλύματα στην πλατφόρμα

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία των καταχωρήσεων καταλυμάτων στην πλατφόρμα της Airbnb στο τέλος του 2020 στην Ευρώπη υπήρχαν περισσότερα καταλύματα από ό, τι στο τέλος του 2019 στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Κάτι που αποδεικνύει τη δυναμική της βραχυχρόνιας μίσθωσης ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας, που οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν βίλες και διαμερίσματα για τη διαμονή τους, ώστε να έχουν την απαιτούμενη φυσική απόσταση από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι νέες ανάγκες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Airbnb, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, που κυριάρχησαν όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, ήρθαν για να μείνουν. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία να επιλέξουν τον προορισμό και το χρονικό διάστημα των ταξιδιών τους.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί η ζήτηση για ημέρες της εβδομάδας και περιόδους του έτους που δεν είχαν υψηλή ζήτηση μέχρι τώρα.

Γι’ αυτό η πλατφόρμα συνιστά στους οικοδεσπότες να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις  νέες ανάγκες των επισκεπτών. Τους καλεί να παρέχουν διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας, να αναβαθμίσουν το wifi του καταλύματος, να δημιουργήσουν χώρο εργασίας για φορητό υπολογιστή και να προσφέρουν παροχές κατάλληλες για οικογένειες και άτομα με αναπηρία.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend