• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λογισμικό της Airbnb εντοπίζει ανεπιθύμητους επισκέπτες

λογισμικό Airbnb ανεπιθύμητους επισκέπτες

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει ανεπιθύμητους επισκέπτες αναπτύσσει η Airbnb. Μέσω αυτού η δημοφιλής πλατφόρμα μπορεί να εντοπίσει το βαθμό επικινδυνότητας της συμπεριφοράς των δυνητικών επισκεπτών που καταχωρούνται σε αυτήν. 

Επιπλέον με το συγκεκριμένο λογισμικό η Airbnb θα μπορεί να σκανάρει διάφορους ιστότοπους, μεταξύ αυτών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει σε μεγαλύτερο βαθμό τα στοιχεία προσωπικότητας ενός ατόμου. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν να κάνουν με το πόσο ναρκισσιστής ή ευσυνείδητος είναι κάποιος. Όπως επίσης και το πόσο νευρωτικός είναι αλλά και αν ενδέχεται να διαπράξει κάποιο έγκλημα. 

Όλα τα παραπάνω λαμβάνονται υπόψη από το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να εκτιμηθεί αν και κατά πόσο η προσωπικότητα ενός επισκέπτη είναι κατάλληλη για την ενοικίαση ενός σπιτιού. 

Σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Airbnb επιβεβαίωσε ότι κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ανέφερε πως εξετάζει πάντοτε “πιθανούς” τρόπους για να βελτιώσει την εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα και να “μειώσει τον κίνδυνο για τους οικοδεσπότες και τους φιλοξενουμένους μας”. 

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ανιχνεύει στοιχεία προσωπικότητας των χρηστών είναι πολύ σημαντικό για τον εντοπισμό των ανεπιθύμητων επισκεπτών. Η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης αναφέρει πως μέσω της τεχνικής νοημοσύνης προσπαθεί να εξετάσει διάφορα σήματα που λαμβάνει ώστε να προβλέψει το κίνδυνο και να αποτρέψει οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός. 

Το εργαλείο αυτό έρχεται σε συνέχεια μια σειράς μέτρων μετά από διάφορα δυσάρεστα περιστατικά, με αποκορύφωμα το μακελειό στην Καλιφόρνια. Προηγήθηκε η ανακοίνωση απαγόρευσης διοργάνωσης πάρτυ σε σπίτια της πλατφόρμας. Μερικές μέρες αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση της διενέργειας ελέγχων σε όλα τα σπίτια προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα της καταχώρησης και τα στάνταρ ποιότητας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend