• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Market Minder της AirDNA

Το εργαλείο Airbnb Market Minder της AirDNA είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δίνει τη δυνατότητα ανάλυσης της αγοράς και προσδιορισμού των βασικών τάσεων. Με τα δεδομένα αυτά μπορεί να διεκδικήσετε τουρίστες πιο έξυπνα από ό,τι το μέσο στέλεχος ενός ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν τα στοιχεία αφορούν τις καταχωρήσεις στην πλατφόρμα της Aibnb και στην HomeAway.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι λειτουργίες του Market Mider.

Η επισκόπηση (overview)

Όλη η αγορά της Airbnb βρίσκεται στο Overview του Market Minder της AirDNA. Όλες οι βασικές λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των ενοικιάσεων, η αύξηση των ακινήτων, τα μεγέθη ακινήτων, εμφανίζονται εδώ. Οι πιο σημαντικοί βασικοί δείκτες απόδοσης – ADR, Occupancy, & Revenue – εμφανίζονται εδώ για τον τελευταίο πλήρη ημερολογιακό μήνα. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα μέτρηση στην ενότητα “Επισκόπηση” είναι η πρόσφατη «Βαθμολογία Αγοράς».

Βαθμολογία αγοράς

Σε κάθε πόλη και γειτονιά δίνεται βαθμός αγοράς από το Α έως το F για να υποδείξει την τρέχουσα απόδοση αυτής της αγοράς βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σε σύγκριση με τις 2.500 μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο. Ο βαθμός υπολογίζεται εξετάζοντας τέσσερις διαφορετικές μετρήσεις: ζήτηση ενοικίασης, αύξηση εσόδων, εποχικότητα και ρύθμιση. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στη λογική για κάθε μέτρηση.

Ζήτηση ενοικίασης

Πόσο συχνά έχουν γίνει κρατήσεις για ολόκληρα σπίτια κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους; Συνδυάζουμε τους τελευταίους δώδεκα μήνες πληρότητας με τους ρυθμούς αύξησης της προσφοράς ώστε να διασφαλίσουμε ότι ενώ η αγορά αναπτύσσεται, οι ιδιοκτησίες εξακολουθούν να επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά πληρότητας.

Αύξηση των εσόδων

Προκύπτουν περισσότερα έσοδα αυτό το μήνα από ό, τι τον ίδιο μήνα πέρυσι; Απομονώσαμε ιδιοκτησίες που έχουν εισαχθεί στην Airbnb τουλάχιστον 13 μήνες και βλέπουμε αν κατά μέσον όρο είχαν περισσότερα έσοδα αυτό το έτος από ό,τι πέρυσι.

Εποχικότητα

Ποια είναι η διακύμανση της ζήτησης μεταξύ της εποχής αιχμής και της χαμηλής περιόδου; Οι περισσότεροι οικοδεσπότες προτιμούν να κερδίζουν χρήματα κάθε μήνα του έτους αντί να διαχειρίζονται τις high και low εποχές, στις εξαιρετικά εποχιακές αγορές. Υπολογίζουμε την τιμή RevPAR (έσοδα ανά διαθέσιμη μίσθωση) του καλύτερου και χειρότερου μήνα του προηγούμενου έτους και υπολογίζουμε τη διαφορά.

Κανονισμός (σε beta)

Πόσο αυστηρή είναι η νομοθεσία και η εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας; Συνδυάζοντας τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των καταχωρίσεων ανά ιδιοκτήτη, την αλλαγή στο ποσοστό ολόκληρων κατοικιών, τις ιδιότητες ιδιοκτησίας και τις απαιτήσεις αδειοδότησης, δημιουργήσαμε έναν αλγόριθμο που κάνει μια αρκετά ακριβή εικασία σχετικά με το εάν οι τοπικές αρχές είναι ευνοϊκές ή τιμωρητικές για την Airbnb. Μια υψηλή βαθμολογία υποδεικνύει χαμηλή απαίτηση ρύθμισης.

Πλοήγηση στο χάρτη

Το εργαλείο Market Minder της AirDNA

Η προβολή με βάση το χάρτη καθιστά τη σελίδα “Επισκόπηση” ιδανική για να περιηγηθείτε στην περιοχή σας και να δείτε παρόμοιες ιδιοκτησίες. Χρησιμοποιήστε τα εικονίδια στην επάνω δεξιά γωνία του χάρτη για να φιλτράρετε τις ιδιότητες (ολόκληρο σπίτι, ιδιωτικό δωμάτιο ή κοινόχρηστο δωμάτιο) και απομονώστε το σχετικό σας σύνολο.

Συμβουλή 

Αν λειτουργείτε σε μια μεγάλη αγορά με πάνω από 5.000 ιδιοκτησίες, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την προβολή γειτονιάς όταν αναζητάτε ιδιοκτησίες χρησιμοποιώντας το χάρτη. Περιορίζουμε τον αριθμό των αποτελεσμάτων στον χάρτη σε 5.000 για να κάνουμε πιο γρήγορη τη λειτουργία της εφαρμογής. Τα εικονίδια στο χάρτη μεγαλώνουν δυναμικά με βάση τη μέση ημερήσια τιμή (ADR) του ακινήτου κατά το τελευταίο έτος. Όταν χρησιμοποιείτε τα φίλτρα χάρτη, τα μεγέθη κάθε κουκκίδας προσαρμόζονται αυτόματα στις ορατές ιδιότητες του χάρτη. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για την εύκολη αναγνώριση των ιδιοκτησιών οποιουδήποτε μεγέθους, με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις.

Μια μεγάλη προσφορά του BnB News για τους αναγνώστες του

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend