• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θ. Δήμα: Το κράτος να επενδύσει στις γειτονιές τα έσοδα από τη βραχυχρόνια

έσοδα βραχυχρόνια

Τα έσοδα από τη βραχυχρόνια μίσθωση είναι αυξημένα και το κράτος θα πρέπει να τα επενδύσει στις γειτονιές, τονίζει στο BnB News η πρόεδρος του Σ.Ο.ΔΙΑ. Θεοδώρα Δήμα. Μας μίλησε κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Βραχυχρόνια Μίσθωση και Αθήνα: Παρόν & Μέλλον», που συνδιοργάνωσαν στο ΕΒΕΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΠΟΜΙΔΑ, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

«Υπάρχουν γειτονιές που έχουν αναπτυχθεί μέσω της βραχυχρόνιας. Έχουν δημιουργηθεί επιχειρήσεις, έχουν προσελκύσει παραγωγικό πληθυσμό και πλέον πολλοί κάτοικοι θέλουν να επιστρέψουν σε αυτές», περιγράφει η κα Δήμα. Επισημαίνει ότι αυτό είναι θετικό. Ως λύση για το πρόβλημα έλλειψης στέγης για μόνιμους κατοίκους στις γειτονιές του κέντρου, έχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση ως εργαλείο προκειμένου να αναπτύξουμε και άλλες γειτονιές που είναι υποβαθμισμένες και κυριαρχεί ανομία και εγκληματικότητα. Τότε οι ντόπιοι θα θέλουν να μείνουν και εκεί».

Ταυτόχρονα ζητά από το κράτος αλλά και τη δημοτική αρχή να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μικρο-ιδιοκτητών. Φωτισμός, καθαριότητα και ασφάλεια, είναι οι πρώτες προτεραιότητες. Έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα αυξημένα έσοδα του κράτους από τη βραχυχρόνια μίσθωση, τονίζει η κα Δήμα.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη της Θεοδώρας Δήμα στο BnB News και την αρχισυντάκτρια Βίκη Τρύφωνα

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend