• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου

μείωση ενοικίου

Με τροπολογία, το Υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει τη μείωση ενοικίου κατά 40% για το μήνα Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, στη μείωση ενοικίου εντάσσονται και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν τον Απρίλιο μόνο το 60% του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης. Το μέτρο επεκτείνεται αντίστοιχα και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών. Αυτοί θα πληρώσουν το 60% του μισθώματος κύριας κατοικίας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, μείωση ενοικίου απολάμβαναν μόνο οι επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή,

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση εργαζομένων που πλήττονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.

Για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος, στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή, σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των παραπάνω υποχρεώσεων.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend