• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ιταλία: Η Airbnb συλλέγει και αποδίδει τουριστικούς φόρους

Airbnb φόρους Ιταλία

Από τις 15 Φεβρουαρίου, η Airbnb συλλέγει και αποδίδει τους τουριστικούς φόρους για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε όλη την Ιταλία.

Ολόκληρη η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Όπως τονίζει η Airbnb, με τον τρόπο αυτό, “οι επισκέπτες στην Ιταλία θα μπορούν να επικεντρώνονται στην απόλαυση της διαμονής τους χωρίς να ανησυχούν για τους φορολογικούς λογαριασμούς και τα έγγραφα και οι οικοδεσπότες θα μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στους επισκέπτες ώστε να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους”.

Όλη η διαδικασία συλλογής και απόδοσης των συγκεκριμένων φόρων στην Ιταλία, ακολουθεί τα προβλεπόμενα στον Προϋπολογισμό του 2024. Σύμφωνα με μια νέα ρύθμιση, πλατφόρμες όπως η Airbnb υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν τους τουριστικούς φόρους στην Ιταλία.

Για χρόνια η Airbnb συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας για τη συλλογή και την απόδοση τουριστικών φόρων μέσω εθελοντικών συμφωνιών. Τώρα η Airbnb θα εισπράττει και θα αποδίδει τουριστικούς φόρους σε όλη την Ιταλία, ξεκινώντας με περισσότερες από 1.200 περιοχές και πόλεις στις 15 Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιποι προορισμοί θα ακολουθήσουν.

Η Airbnb θα ορίζει τον τουριστικό φόρο με βάση την τοπική τιμή, όπως αναφέρεται σε μια καταχώριση. Θα συλλέγει αυτόματα το ποσό που απαιτείται για κάθε διαμονή και θα το αποστέλλει στην τοπική αρχή σε τακτική βάση, σύμφωνα με τους τοπικούς όρους.

Οι νέοι κανόνες στην Ιταλία

Η Airbnb εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους νέους εθνικούς κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση, που συμφωνήθηκαν πρόσφατα στην Ιταλία.

Οι νέοι κανόνες εισάγουν ένα νέο εθνικό σύστημα εγγραφής και θα υποστηρίζονται από δεδομένα που συλλέγονται ως αποτέλεσμα των νέων κανόνων σε όλη την ΕΕ.

Αυτοί οι κανόνες, σύμφωνα με την πλατφόρμα, θα διευκολύνουν τα ιστορικά κέντρα πόλεων όπως η Βενετία και η Φλωρεντία να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, που χρειάζονται, για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις πολιτικής.

“Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις αρχές για να έχουν επιτυχία αυτοί οι κανόνες”, αναφέρει η Airbnb.

H πλατφόρμα συνεργάζεται με τις Αρχές σε όλο τον κόσμο από το 2014 για τη συλλογή και την απόδοση των τουριστικών φόρων στα ακίνητά της.

Αυτό το έργο, τονίζει, διασφαλίζει ότι περισσότερες κοινότητες επωφελούνται από τις διαμονές στην Airbnb, βοηθά τις αρχές να λαμβάνουν τους οφειλόμενους φόρους και διευκολύνει τους τοπικούς οικοδεσπότες στην πληρωμή τους.

Από το τρίτο τρίμηνο του 2023 και μέχρι τώρα, οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις της Airbnb έχουν αποφέρει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια φορολογικά έσοδα στις Αρχές παγκοσμίως.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend