• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έντονο ενδιαφέρον Γερμανών για ακίνητα στην Ελλάδα

Έντονο το ενδιαφέρον των Γερμανών για ακίνητα στην Ελλάδα για αναζήτηση εξοχικών. Η Ελλάδα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον συνταξιούχων και όχι μόνο, οι οποίοι αναζητούν και ακίνητα για εμπορική εκμετάλευση με σκοπό την απόκτηση ενός πρόσθετου σταθερού εισοδήματος. Αυτά προκύπτουν από την έρευνα αγοράς που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Η θετική δημοσιότητα που είχε η Ελλάδα στην επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας του Covid-19 δείχνει πως διαδραμάτισε το καθοριστικό ρόλο και τη θετική διάθεση των ξένων επενδυτών προς την ελληνική αγορά.

Τα δεδομένα

Τον Φεβρουάριο του 2020 και πριν την εξάπλωση της πανδημίας, οι αναζητήσεις ακινήτων στην Ελλάδα κινούνταν στο +20% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Τον Μάρτιο καταγράφηκε πτώση -20,5% σε ετήσια βάση. Αυτή εξαλείφθηκε τον Απρίλιο, όταν και οι αναζητήσεις ακινήτων από ξένους υποψήφιους αγοραστές αυξήθηκαν κατά 19,3% σε ετήσια βάση.

Προς το τέλος του μήνα η άνοδος αυτή προσέγγιζε ακόμα και το 30%. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και τον Μάιο.

Η Γερμανία αποτελεί τη χώρα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά real estate. Σημείωσε 20% περισσότερες αναζητήσεις στις ελληνικές πηγές ακινήτων τον Απρίλιο του 2020, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019. Το ενδιαφέρον των Γερμανών για ακίνητα στην Ελλάδα αφορά πολλά διαφορετικά είδη ακινήτων.

Τι αναζητούν

Αυξημένη ζήτηση για διαμερίσματα σε πόλεις. Πέρα από τα παραδοσιακά κέντρα διακοπών της χώρας μας, αυξημένη ζήτηση παρουσιάζεται και στις ελληνικές πόλεις, καθώς τα διαμερίσματα, τα οποία μπορούν να ενοικιαστούν όλο τον χρόνο, φαντάζουν ως μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στην αγορά ακινήτων διακοπών.

Ο Sven Odia, επικεφαλής των κεντρικών γραφείων της Engel & Völkers στο Αμβούργο, με δηλώσεις του κατά το παρελθόν, είχε αναφέρει ότι βλέπει μεγάλες δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ειδικά η Αττική, οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Kαι ο ίδιος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ανοίξει περισσότερα γραφεία στην Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια. Η Engel & Völkers διαθέτει γραφείο στη Ρόδο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend