• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ταμείο Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών από την Airbnb

Ταμείο Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών

Ταμείο Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών ετοιμάζει ο Brian Chesky, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους hosts. Υπόσχεται να χρηματοδοτήσει υπηρεσίες και δράσεις που θα υποστηρίξουν την κοινότητα των οικοδεσποτών.

Έτσι δημιουργεί το Ταμείο Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών. Σε αυτό θα παραχωρήσει 9,2 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Όταν η αξία τους φτάσει το 1 δισ. δολάρια, θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε δράσεις για τους οικοδεσπότες.

O ιδρυτής και CEO της Airbnb επιχειρεί να συσφίξει τις σχέσεις με τους οικοδεσπότες, οι οποίες φαίνεται να περνούν κρίση μετά την τακτική που αποφάσισε να ακολουθήσει η πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Airbnb έλαβε την απόφαση για πλήρη επιστροφή χρημάτων στους επισκέπτες, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η γνώμη των οικοδεσποτών.

Πώς θα λειτουργήσει το Ταμείο Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών

Το Ταμείο Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών έχει ως σκοπό την παροχή υποστήριξης στην κοινότητα οικοδεσποτών, τώρα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Αρχική χρηματοδότηση του Ταμείου, θα είναι  9,2 εκατομμύρια μετοχές της Airbnb. Η εταιρεία θα ξεκινήσει να επενδύει τα χρήματα του Fund στην κοινότητα οικοδεσποτών όταν η αξία των μετοχών του ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα κεφάλαια του fund θα χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη σε διάφορους τομείς, όπως στην εκπαίδευση, σε οικονομικούς πόρους κ.ά. Στόχος της Airbnb είναι μέσω του Ταμείου Χρηματοδότησης Οικοδεσποτών, και οι οικοδεσπότες να έχουν μερίδιο στην επιτυχία της επιχείρησης, όχι για μία φορά, αλλά για όσο υπάρχει η Airbnb. Τα κεφάλαια του κονδυλίου θα κατανέμονται από την Airbnb, με βάση τις απόψεις των οικοδεσποτών όπως αυτές θα εκφράζονται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Οικοδεσποτών της Airbnb.

Διαδραστικότητα

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα παρουσιάζει ιδέες από την κοινότητα οικοδεσποτών σχετικά με τον τρόπο επένδυσης της χρηματοδότησης στην κοινότητα οικοδεσποτών, και θα προτείνει τρόπους βελτίωσης της Airbnb. Χάρη στην Επιτροπή, τα σχόλια των οικοδεσποτών θα μεταφέρονται απευθείας στην ομάδα ηγετικών στελεχών, όταν λαμβάνουν αποφάσεις χρηματοδότησης. Επιπλέον, η Συμβουλευτική Επιτροπή θα διοργανώνει συναντήσεις με την Airbnb κάθε μήνα. Και θα ενημερώνει τους hosts τακτικά για αυτές τις συναντήσεις.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Οικοδεσποτών θα είναι ποικιλόμορφη, όπως άλλωστε και η κοινότητα οικοδεσποτών. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής θα παρουσιαστούν πριν από το τέλος του έτους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend