• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Λιγότερες πτήσεις Ryanair τον Οκτώβρη

Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τη χωρητικότητα (δηλαδή τις πτήσεις) τον Οκτώβριο κατά επιπλέον 20%. Ήδη τον Αύγουστο είχε προχωρήσει σε περικοπή 20%. Έτσι εκτιμά ότι η χωρητικότητά της θα φτάσει περίπου στο 40% σε σύγκριση με τον Οκτώβρη του 2019. Ωστόσο υπολογίζει ότι το ποσοστό πληρότητας των πτήσεων (load factor) θα συνεχίσει να διατηρείται στο 70%+.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ryanair, οι περικοπές αυτές στις πτήσεις είναι απαραίτητες λόγω των ζημιών που έχει υποστεί λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αναγκάζεται να μετακινεί κρατήσεις λόγω των ταξιδιωτικών οδηγιών που εφαρμόζουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Αφήνει μάλιστα αιχμές ότι πολλές από αυτές τις οδηγίες ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Η Ryanair χαιρετίζει το σχέδιο της Επιτροπής της ΕΕ για κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός της ΕΕ, με την επιφύλαξη μόνο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του ECDC σχετικά με τα κρούσματα / τάσεις θετικών τεστ ανά χώρα και περιοχή της ΕΕ. Ζητά μάλιστα την άμεση εφαρμογή αυτής της συντονισμένης προσέγγισης από όλα τα κράτη της ΕΕ, ειδικά την Ιρλανδία, έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να κάνουν ουσιαστικές κρατήσεις για επαγγελματικά και οικογενειακά ταξίδια, χωρίς να ανησυχούν για ακυρώσεις πτήσεων και / ή προβληματικούς περιορισμούς.

Εκπρόσωπος της Ryanair σημείωσε ότι ανάλογες περικοπές ενδέχεται να απαιτηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Ενώ είναι πολύ νωρίς ακόμη για να λάβουμε τελικές αποφάσεις σχετικά με το χειμερινό μας πρόγραμμα (από Νοέμβριο έως Μάρτιο), εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις και η κακή διαχείριση των κυβερνήσεων της ΕΕ για την επιστροφή των αεροπορικών ταξιδιών και της οικονομικής δραστηριότητας, τότε ενδέχεται να απαιτηθούν παρόμοιες περικοπές χωρητικότητας σε ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend