• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

TripAdvisor: Για τι ταξίδια υπάρχει ενδιαφέρον το φετινό φθινόπωρο

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον για ταξίδια το φετινό φθινόπωρο, σύμφωνα με έρευνα για τα εποχικά ταξίδια από την TripAdvisor. Σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους τρεις ταξιδιώτες παγκοσμίως σχεδιάζει κάποιο ταξίδι κατά τη διάρκεια του φετινού φθινοπώρου. Τα στοιχεία έρευνας δίνουν και το στίγμα των επιθυμιών των ταξιδιωτών, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να επιλέξουν την κατάλληλη στρατηγική για την προσέλκυση ταξιδιωτών.

Οδικά προσβάσιμοι προορισμοί στη φύση

Οι υπαίθριες δραστηριότητες έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών από την αρχή της πανδημίας, μια τάση που συνεχίζεται και αυτό το φθινόπωρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα της TripAdvisor, το 45% των ταξιδιωτών δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να εξετάσει ταξίδια σε εξωτερικούς χώρους στη φύση το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα όμως το 65% των ταξιδιωτών παγκοσμίως θα κινηθεί σε εγχώριους προορισμούς για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου. Και μάλιστα το 37% είναι πιο πιθανό να εξετάσει οδικά ταξίδια τώρα, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

Το είδος των ταξιδιών

Στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών για το επόμενο ταξίδι τους είναι:

  • η δημιουργία αναμνήσεων με την οικογένεια και τους φίλους,
  • η χαλάρωση και
  • η απόλαυση της φύσης.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που ταξιδεύουν εντός της χώρας τους προτιμούν τα πολυτελή καταλύματα. Οι ταξιδιώτες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής προτιμούν τα γραφικά καταλύματα. Οι ταξιδιώτες της Ασίας και Ειρηνικού προτιμούν τα πράσινα καταλύματα.

Πάντως καθώς φαίνεται στα σχέδια των ταξιδιωτών αυτή την εποχή είναι περισσότερο οι μικρές αποδράσεις δύο έως πέντε διανυκτερεύσεων (55%) ακόμα και εκδρομές μιας διανυκτέρευσης (36%). Και μάλιστα πρόκειται για αποφάσεις της τελευταίας στιγμή, συχνά λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από το ταξίδι.

Πρώτα η ασφάλεια

Σε ολόκληρο τον κόσμο, η ασφάλεια παραμένει κρίσιμη. Το 68% των παγκόσμιων ταξιδιωτών δηλώνουν ότι η ασφάλεια και η καθαριότητα των εγκαταστάσεων είναι σημαντικές. Κι αυτό, ακόμα και όταν ταξιδεύουν εντός της χώρας τους.

«Παρά τις διαταραχές που έφερε το Covid-19 στα ταξίδια φέτος, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να εκφράζουν ότι τα ταξίδια είναι σημαντικά για αυτούς, ακόμα κι αν δεν μπορούν να βιώσουν τον κόσμο όπως συνήθιζαν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Tripadvisor για τις παγκόσμιες αγορές Jane Lim.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend