• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πρόταση για υπερυψωμένη πλατφόρμα στον λόφο Λυκαβηττού

υπερυψωμένη πλατφόρμα Λυκαβηττού

Mε στόχο να μεταμορφώσει τον λόφο του Λυκαβηττού στην Αθήνα, η adventurous architecture παρουσιάζει την πρόταση «lecabetus pan.orama», για υπερυψωμένη πανοραμική πλατφόρμα. Ο σχεδιασμός αντιλαμβάνεται το γνωστό ορόσημο ως «μια νέα αρχή και προορισμό» για την πόλη, αναβαθμίζοντας τον εγκαταλελειμμένο χώρο στάθμευσης.

Η adventurous architecture έχει προτείνει ένα σύνολο όγκων που κυριαρχούν στο τοπίο, επαναπροσδιορίζοντας τον χώρο και σχηματίζοντας μια νέα είσοδο στο λόφο. Η δομή της πανοραμικής πλατφόρμας περιλαμβάνει δύο επίπεδα παρατήρησης του αθηναϊκού αστικού τοπίου: το ισόγειο και την υπερυψωμένη πλατφόρμα.

υπερυψωμένη πλατφόρμα Λυκαβηττού

Η υπερυψωμένη πλατφόρμα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της περιοχής παρέμβασης, δημιουργώντας μια νέα είσοδο στο υπάρχον θέατρο του Λυκαβηττού. Ένα σύγχρονο μνημείο από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο. Η πλατφόρμα αναδημιουργεί έναν όγκο που μοιάζει με φράχτη για το θέατρο. Συγκεντρώνει μια αίθουσα αναψυχής, έναν χώρο εκδηλώσεων και έναν μικρό εκθεσιακό χώρο. Τα προϋπάρχοντα κτίρια στήριξης διατηρούνται και ενσωματώνονται στο σχεδιασμό. Νέες κατασκευές γίνονται με ξυλεία με επίστρωση κόλλας ή με σταυροειδείς στρώσεις.

υπερυψωμένη πλατφόρμα Λυκαβηττού

Η υπερυψωμένη πλατφόρμα προσφέρει ανεμπόδιστη πανοραμική θέα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί στεγασμένη περιοχή στον πρώην χώρο στάθμευσης του θεάτρου, προσκαλώντας τους θεατές και τους επισκέπτες προς τα μέσα.

Το μονοπάτι γύρω από το πάρκινγκ και το θέατρο, στη νότια πλευρά, αναβαθμίζεται με την εγκατάσταση πύργων ύδρευσης από εύκαμπτο μπαμπού και διάτρητα γεωυφάσματα.

Αυτοί οι πύργοι δημιουργούν θερμαινόμενες θερμοκοιτίδες υγροποιώντας τους ατμούς που περιέχονται στην ατμόσφαιρα. Δημιουργούν έτσι πηγές νερού για τους επισκέπτες αλλά και για ολόκληρο το οικοσύστημα στη νότια πλευρά. Οι πύργοι μπαμπού δημιουργούν ένα άλλο βιοκλιματικό σύστημα μέσα στο δάσος, επισημαίνοντας τον λόφο του Λυκαβηττού ως αστικό δάσος.

Μικρότερες πλατφόρμες πανοραμικής προβολής τοποθετημένες στο νότιο μονοπάτι είναι κατασκευασμένες με ξύλο, γυαλί και ύφασμα για να παρέχουν σκίαση.

υπερυψωμένη πλατφόρμα Λυκαβηττού

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend