• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι νέοι προορισμοί που «ανεβαίνουν» σε κρατήσεις για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Την ώρα που οι κρατήσεις για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης πανελλαδικά κινούνται σε χαμηλούς ρυθμούς, νέοι προορισμοί ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Τα στοιχεία της AirDNA για το διάστημα 17 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2020 δείχνουν σημαντική πτώση στις κρατήσεις της τάξης του 45,61% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις για συνεχή βελτίωση των κρατήσεων εβδομάδα την εβδομάδα.

Συνολικά, και με βάση τα στοιχεία της AirDNA που διαθέτει αποκλειστικά το BnB News, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πλατφόρμες της Airbnb και HomeAway για την Ελλάδα (για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία) από την αρχή του έτους έως και τον Ιούνιο 2020 ανέρχονται σε 584.513. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 49% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 1.150.298 κρατήσεις.

Οι μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να βλέπουν τις κρατήσεις τους να καταποντίζονται. Οι ιδιοκτήτες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις όπως τη μεσοπρόθεσμη -ακόμα και μακροπρόθεσμη σε κάποιες περιπτώσεις- μίσθωση. Αυτή είναι μια τάση που καταγράφεται παγκοσμίως καθώς ο φόβος του συγχρωτισμού στις μεγάλες πόλεις αποτρέπει τους επισκέπτες.

Από την άλλη, οι έως τώρα δημοφιλείς παραθεριστικοί προορισμοί ήταν αποκομμένοι από τα αεροπορικά δρομολόγια. Το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων από σήμερα (1η Ιουλίου) εκτιμάται ότι σταδιακά θα τροφοδοτήσει με κρατήσεις τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα νησιά.

Πάντως οι όποιες κρατήσεις προκύψουν, αυτές θα είναι της τελευταίας στιγμής. Οι ταξιδιώτες περιμένουν να δουν ποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν και τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει στις αεροπορικές πτήσεις πριν προχωρήσουν σε κρατήσεις για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

New entries

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και hosts που χαμογελούν! Προορισμοί που δεν ήταν ποτέ στις λίστες των φαβορί, τώρα αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της σεζόν.

Year-over-Year αύξηση νέων κρατήσεων στο διάστημα 17 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2020

κρατήσεις καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης
Πηγή: AirDNA | Contact us at hello@airdna.co

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προορισμοί που εμφανίζουν αύξηση των κρατήσεων, είναι οδικά προσβάσιμοι. Και παρόλο που τα στοιχεία της AirDNA δεν δείχνουν από πού προέρχονται οι κρατήσεις, είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον η πλειοψηφία τους είναι Έλληνες.

Λάρισα, Πελοπόννησος, Εύβοια αλλά και Πάργα, Ηγουμενίτσα και Κόνιτσα βλέπουν σημαντική ποσοστιαία άνοδο των κρατήσεών τους. Τα στοιχεία φορούν και πάλι το διάστημα 17 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2020 και η σύγκριση γίνεται με το ακριβώς ίδιο διάστημα του 2019. Στη λίστα έχουν περιληφθεί προορισμοί που είχαν τουλάχιστον 50 κρατήσεις το περσινό αυτό διάστημα.

Ίσως λοιπόν εδώ διαφαίνεται μια ευκαιρία ανάδειξης και άλλων προορισμών στην Ελλάδα, πέραν των παραδοσιακών.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend