Η ώρα του crash test για τον Ελληνικό τουρισμό πλησιάζει. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Όμως όπως όλα δείχνουν 9 χώρες χάνουν τις πτήσεις προς Ελλάδα.
Ανάμεσα τους βρίσκονται χώρες που συνεισφέρουν σημαντικά στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Ειδικά για τις ΗΠΑ η εξαίρεση ήταν αναμενόμενη. Η λίστα που έχει καταρτισθεί βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων είναι η ακόλουθη.
Άνοιγμα λιμανιών
Από 1η Ιουλίου επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά και η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία. Να θυμίσουμε ότι η
Passenger load factor
Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη ή πριν επιβιβαστούν την σχετική φόρμα εισόδου στην χώρα. Η φόρμα θα περιέχει τα στοιχεία επαφής και διαμονής τους στην Ελλάδα.
Δειγματοληπτικά test
Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ κατά την είσοδο τους στη χώρα μας ενώ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό. Επίσης στα ξενοδοχεία με πάνω από 10 δωμάτια θα υπάρχουν δωμάτια καραντίνας