• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πώς ξεκινούν και πάλι τα ταξίδια οι Αμερικάνοι

ταξίδια Αμερικάνοι

Μετά τους Ευρωπαίους και οι Αμερικάνοι ξεκινούν δειλά τα ταξίδια, σε μια προσπάθεια να συνέλθουν από την καραντίνα των τελευταίων μηνών.

Αυτό φαίνεται και από τις κρατήσεις στο Airbnb, με τη δημοφιλή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων να ανακοινώνει ότι εμφανίζεται αύξηση κρατήσεων.

Το Airbnb αποκάλυψε πως στο διάστημα 17 Μαΐου – 23 Ιουνίου αυξήθηκαν οι κρατήσεις εντός των ΗΠΑ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Να σημειωθεί ότι στις 25 Μαΐου είναι η εθνική εορτή Αμερικανική Ημέρα Μνήμης, Memorial Day.

Αυτό σηματοδοτεί ότι οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι να αρχίσουν τα ταξίδια, έστω και εντός των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπριάν Τσέσκι, φαίνεται πως παρατήρησε μια συγκεκριμένη τάση. Οι ταξιδιώτες προτιμούν προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν οδικώς, σε απόσταση 320χλμ από τον τόπο κατοικίας τους.

Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Τσέσκι δήλωσε ότι οι πελάτες κάνουν κρατήσεις για μια εβδομάδα ή περισσότερο. Με τα δεδομένα να έχουν πλέον αλλάξει, μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

«Η δουλειά από το σπίτι μετατρέπεται σε δουλειά από οποιοδήποτε σπίτι»

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb παρατήρησε αύξηση σε εσωτερικές κρατήσεις σε Πορτογαλία, Γερμανία και Νότια Κορέα.

Το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων αλλά και η ανάγκη για διακοπές εκτιμάται ότι θα επανεκκινήσει τα ταξίδια και στο εξωτερικό. Το στοίχημα τώρα είναι για τους hosts να πείσουν τους ταξιδιώτες ότι εφαρμόζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ότι τα σπίτια τους είναι ασφαλή.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend