• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πώς θα κάνουν διακοπές οι Γερμανοί

Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας που μπλοκάρει τα σχέδια της μεγαλύτερης αγοράς τουρισμού για την Ελλάδα - Τη λύση δίνει η Lufthansa

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου ξεκαθάρισε ότι δεν θα επαναπατρίζονται όσοι Γερμανοί μολυνθούν στις διακοπές τους από τον Covid-19. Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έκτακτες πτήσεις προκειμένου να επαναπατριστούν όσοι Γερμανοί μολυνθούν από τον ιό όσο βρίσκονται διακοπές.

Από © Superbass / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons), CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64459957
Heiko Maas in der WDR-Sendung “Maischberger” am 29.11.2017

Αυτό επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild βάζοντας ουσιαστικά φρένο -εάν όχι να τραβά χειρόφρενο- στις σκέψεις πολλών Γερμανών για διακοπές εκτός συνόρων.

Εάν κάποιος μολυνθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών του, δεν θα πρέπει να υπολογίζει πως θα τον φέρουμε πίσω στη Γερμανία

Φυσικά οι διπλωματικές μας αντιπροσωπείες είναι πάντα διαθέσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, το καλοκαίρι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να στείλει ξανά αεροπλάνα για να επαναπατρίσει Γερμανούς ταξιδιώτες, πρόσθεσε ο κ. Μάας.

Η Γερμανία προχώρησε σε επαναπατρισμό 240.000 πολιτών της σε διάστημα μόλις πέντε εβδομάδων. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού στην ιστορία της Γερμανίας.

Η στάση της Lufthansa

Από την πλευρά της όμως η Lufthansa ανακοίνωσε την εγγύηση επιστροφής των τουριστών.

Εάν κάποιος θέλει να επιστρέψει, θα τον φέρνουμε πίσω. Είτε επειδή δεν επιτρέπεται να μπει στη χώρα λόγω υψηλού πυρετού, είτε επειδή πρέπει να μπει εκεί σε καραντίνα, είτε επειδή έχει ξεσπάσει νέο κύμα της πανδημίας στον προορισμό.

Η Γερμανία στην ελληνική λίστα με τις 29 χώρες

Να σημειώσουμε ότι η Γερμανία περιλαμβάνεται στις 29 χώρες με τις οποίες η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου. Οι ταξιδιώτες δεν θα υποβάλλονται σε 14 ημέρες υποχρεωτική καραντίνα, ενώ οι έλεγχοι για τον Covid-19 θα είναι δειγματοληπτικοί.

Από την 1η Ιουλίου, στη συγκεκριμένη λίστα θα συμπεριληφθούν και άλλες χώρες προέλευσης. Οι πτήσεις θα αφορούν όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όσοι έρχονται εκτός της λίστας των 29

Όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες με δυσμενές επιδημιολογικό προφίλ θα υπάγονται σε καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας. Αυτή αφορά επτά ημέρες αν είναι αρνητικοί στον ιό και 14 ημέρες αν είναι θετικοί στον Covid-19.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend